fbpx
Fargerike Aglo

Vi tror det er Aglo-rekord! I inneværende skoleår er ikke mindre enn 23 land representert i den flotte elevflokken vår.

FOTO: SUNDBOFOTO

… og vi har også norske elever på Aglo…

Da vi skulle illustrere saken vår var det en relativ grei sak. Vi dro rett og slett  til HO-avdelingen. Der må du stundom lete litt for å treffe på norske elever. Det du derimot ikke trenger å lete etter er det gode humøret. Norge, Somalia, Brasil og Burundi er gode og spennende kombinasjoner.

Nesten 20 prosent av elevene våre har sin bakgrunn fra et annet land. Noen har bodd i Norge bare noen få år, mens andre har bodd her omtrent hele livet sitt. Noen snakker så godt og naturlig norsk at vi må si «oiiii og nææææhhh» når de røper at de har en annen geografisk bakgrunn enn oss.

Vi nevner i fleng: Afghanistan, Somalia, Iran, Cuba, USA, Makedonia, Liberia,  Sverige, Burma, Vietnam, Norge, Burundi, Chile, Belgia, Kosovo, Brasil, Litauen, Filipinene, Kongo, Island, Estland, Irak og Eritrea.

På topplista pr. september 2014: Somalia (7), Burundi (5) og Burma (4).

Mest internasjonale avdeling 2014/15: HO med 18 elever med bakgrunn fra andre land enn Norge.

Og som om ikke det var nok – vi har en dansk lærer på skolen…

Bakgrunnen til elevene som kommer fra andre land er høyst ulike. Noen kommer som flyktninger og asylsøkere, mens andre kan ha kommet til landet av familiære årsaker.

Rektor Thomas Mo synes det er svært spennende å være rektor for en såpass forskjellig elevflokk.

– Det mest positive slik jeg ser det er at vi får verden inn til Aglo. Et rikt mangfold, sier Thomas Mo

– Hva vil du si er  den største utfordringen for skolen vår med dagens fargerike elevflokk?

– Den klareste utfordringen slik jeg ser det er språket.

– Hva tror du er hovedårsaken til at hver femte Aglo-elev som har en annen bakgrunn enn den norske har valgt å gå på Aglo?

– Mange elever fra andre land har lyktes – og trivdes på Aglo. God oppfølging av den enkelte elev, et lite og inkluderende miljø sammen med norske elever, sier Thomas Mo.

– Tar du sjansen på å ramse opp alle de 22 landene vi har elever fra?

– Ooooops…., Island, Thailand, Filippinene, Sverige Sudan, Etiopia, Russland, USA, Malawi, Afghanistan, Irak, Iran, Syria, Bosnia og noen til, svarer Mo.

Og fasitten… sju av disse er feil, seks er korrekte…, «og noen til» er forsåvidt et korrekt uttrykk å bruke.

Dermed kan vi anbefale denne lille, men fantastisk artige geografitimen med Ylvis. Klikk på linja og lytt – og lær om verden.

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

2 uker siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.