Elever og lærere på Aglo videregående skole løp inn tusenvis av kroner i løpet av en skoletime torsdag formiddag. Sluttsummen er ikke klar i skrivende stund, men det er grunn til å tro at vi har jogget/sprintet/gått inn omlag 10 000 kroner.

FLERE BILDER PÅ FACEBOOKSIDENE TIL AGLO

Dermed to fluer i en smekk. Aglo-gjengen fikk trimma seg skikkelig i det nye friluftsområdet rundt Steinvik Lager, og innsatsen resulterte i en kjærkommen gave til SOS Barnebyers arbeid i Mwanza i Tanzania. En fantastisk skoletime med andre ord. Flere slike timer…

Aglos «Skolejoggen-sjef» Rikard Ulseth var strålende fornøyd etter arrangementet, og kan fortelle til aglo.no at til sammen tilbakela deltakerne mer enn 850 kilometer i det flotte turområdet rundt skolen vår. Av og til litt vanskelig å finne ut hvor en var i den tildels tjukke skodda.

«Kick-off» klokka 09.35 var i år som i fjor på gressmatta ved Villa Form. Line-dance med småheftige rytmer stod på programmet. Deretter den «berømte slangen».

«Skolejoggen» arrangeres på en rekke skole i Norge, og den engasjerte også de aller fleste på Aglo vgs.

Dette var andre gang skolen deltok i «Skolejoggen», og vi lover allerede nå at tiltaket vil bli gjentatt neste høst.

I fjor var skolen vår var hovedsponsor. Da bestemte vi oss for å få flere partnere med på løpetur. Vi holdt løftet og skaffa oss i år flere lokale sponsorer som støttes prosjektet vårt.
Elever og lærere betalte en frivillig «Joggetjuer» i startkontingent, mens sponsorene sponset hver løpte kilometer (noen rusla i høyt tempo).

Kjappest av de kjappe og mest utholden av de kondissterke, Sondre Tronsmo fra Bygg. 17 kilometer på snaut halvannen time… Rått.

Inntektene fra Skolejoggen går altså til SOS-barnebyers arbeid. I Mwanza, Tanzanias nest største by, skal det nå bygges en ny SOS-barneby. SOS-barnebyer arbeider for å gi barn i Mwanza et trygt hjem, god omsorg, utdanning og helsetilbud.

Og til våre lokale sponsorer; TAKK.