fbpx
Endelig action på Villa Form…

Dette er altså en aldri så liten beskrivelse av hva som skjer på, rundt og i nærheten av Villa Form om dagen. Action-painting er navnet på aktiviteten.

Og i morgen (tirsdag) kan resten av Aglo få se resultatene når formingselevene stiller ut i kantina. Vi kommer i alle fall…

Her forteller lærer Anne Berit Haabeth litt mer om prosessen:

– Elevene fikk først en innføring i hva action-painting gikk ut på. Deretter gjorde vi noen små forsøk på ark. Så fulgte jobbing på selve lerret i to dager. En uke brukte vi på hele prosessen, forteller Anne Berit.

Action-paiting hadde sitt gjennombrudd i USA på 1940-tallet og innebærer at fargen dryppes, sprøytes og kastes på lerretet. Bildet kan også utsettes for voldsomme handlinger der kunstneren tramper oppå lerretet eller sykler over det. Skapelsesprosessen blir en del av verket og etterlater mange og tydelige spor.

– Planen var at vi skulle stå ute og male, ettersom dette er en teknikk som fører mye søl med seg. Men værgudene var ikke på vår side, så plass måtte ryddes i lagret på «pallen». Papirruller og laken ble brukt for å beskytte underlaget, slik at elevene kunne fått fritt utløp for kreativiteten, sier Anne Berit.

alt alt

– Kjempeartig. Dette var i alle fall noe helt nytt for oss. Å male på lerret er noe helt annet enn å male på ark, forteller Veronika.

Kine er helt enig med klassekamareten sin.

– Dette ble jo en positiv avslutning på skoleåret, ettersom vi får jobbe fritt og bestemme selv hvordan vi ønsker å jobbe og bearbeide lerret. Det aller artigste var at det ikke er ingen grenser for hva vi kunne gjøre. Teknikker og fargevalg var helt opp oss å bestemme.

alt

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.