fbpx
En vår som vil bli husket

«Dette har vært våren for nye, annerledes og ikke nødvendigvis så positive opplevelser. Fra midten av mars til slutten av april stengte skolen.

 

AV AGLO-REKTOR GØRILD JORAMO

 

Smilene er på full fart tilbake på Aglo. Bare se på rektor…

Det ble hjemmeskole og nettundervisning, og vi satt hjemme hos oss selv og jobbet med vårt som best vi kunne. Vi fikk vite at skriftlige eksamener var avlyst, og etter hvert ble det klart at heller ikke noen av de andre eksamenene skulle gå som normalt. I tillegg var våren usedvanlig kald med snø til langt ut i mai. «Annerledesvåren» gir en god beskrivelse av våren 2020.

Mange gikk rundt seg selv, og strevde med å motivere seg til å stå opp til normal tid og til å gjøre skolearbeid. De vanlige rutinene var borte, og det å møte folk utenom familien ble satt på vent. Noen få jobbet riktignok enda bedre når de kunne holde på på egenhånd og fikk konsentrert seg om fagene uten noen forstyrrelser. Men for de fleste var det ikke optimalt for læringen å ha hjemmeskole. De trengte å jobbe sammen med andre, å diskutere og reflektere sammen med klassekamerater og lærere for å få fullt utbytte av opplæringen. Mange opplevde at det ble et opphold i innlæringen.

Nå er heldigvis skolene åpne igjen og vi kan møtes nesten som normalt. Mye vasking av hender, og det å holde avstand begynner å bli en vane, men ellers går undervisningen sin gang. Uansett er det viktig å ta et skikkelig skippertak før karakterene skal settes og det blir sommerferie og skoleslutt Det gjelder å suge til seg så mye lærdom som mulig, både for karakterenes skyld, men først og fremst for å ha så stor kompetanse i fagene som mulig. Det er viktig enten man skal videre på skole eller ut i lærlingeløp.

I tillegg til at hverdagen begynner å normalisere seg, ser det også ut til at våren endelig er her. Plener og trær har blitt grønne, dagene begynner å bli lange og temperaturen er med ett blitt tosifret. Vi har som hovedbildet vårt viser «gode naboer» på Aglo. Tenk å kunne ta med seg hele klassen for å rusle ned til fjorden og Steinvikholmen. Nå kan  vi det.

Da er det lettere å stå opp, lettere å holde humøret oppe og lettere å gjøre en siste innsats med skolearbeidet. Og før vi vet ordet av det er skoleåret slutt og det er sommerferie!»

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Last mer

Instagram poster
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.