Har du noen gang sett maken? Niks! TIP-lærer Edvind Telnes Sandbakk i i fri utfoldelse. Oppdressa av DH-elev Ingjerd Helen Andreassen-Næve. For en herlig hatt!

Dette må være Aglos morsomste fag: YFF – kostymefaget. Og dette må være Aglos morsomste skoleoppgave: Lag en kostymehatt.

Vg1 Håndverk, design og produktutvikling har altså satt elevene i jobbe-med-morsom-hatt-modus. Vi ble faktisk litt betatt av det som skjedde. Hjemmesida hyret derfor inn Edvin som fotomodell og mannekeng. Trolig debuterte han i minst to av de to rollene.

Ingjerd Helen har jobba knallhardt med kostymehatten i hele formiddag, og hun var naturligvis spent da hatten ble presentert for en utvalgt gruppe til dels kritiske Aglo-lærere. Hun plasserte den på øvre del av Edvin, foretok noen små justeringer, kikka litt spent reaksjonene fra de frammøtte før hun sa klar-ferdig-gå til fotosession.

En litt spesiell hatt må en kunne si.

– Den er inspirert av en sang, røpet hun og utfordret undertegnede til å gjette hvilken.

– «Jeg vil ha en blå ballong,» var mitt spontane svar…., hvilket selvsagt var korrekt.  Vi vet da hva Arne Bendiksen drev og sang om på 60-70-tallet.

Oppgaven var altså å designe og produsere en kostymehatt. Instruksen som ble gitt var å ta utgangspunkt i en sang, en sak fra nyhetsbildet samt i de materialene som var tilgjengelige. Ingen utpreget enkelt oppgave, spør du meg… Og; hatten måtte bruke minst to av følgende fem virkemidler:

  • Geometrisk form
  • Organisk form
  • Symmetri
  • Asymmetri
  • Tekstur

Avdelingsleder på DH, Anne Berit Haabeth, fastslo nøkternt at hatten til Ingjerd Helene var innom flere av virkemidlene.. Det synes vi var godt gjort å få til, Ingjerd Helen.

Videre skal oppgaven – eller hatten – presenteres utførlig gjennom for eksepel fotografier. Aller helst med matchende rekvisitter. Derfor bærer Edvin frakk på jobb i dag.. Så skal det hele presenteres borte på Villa Form i en større seanse neste onsdag. Da stiller hele vg1 med tilsvarende kreasjoner. Vi glær oss allerede!

Og når denne oppgaven er presentert kommer den neste: «FRAMTIDSDRØM». Visste  vi det ikke… Følg med, følg med.