fbpx
En hatt etter Edvins smak!

Har du noen gang sett maken? Niks! TIP-lærer Edvind Telnes Sandbakk i i fri utfoldelse. Oppdressa av DH-elev Ingjerd Helen Andreassen-Næve. For en herlig hatt!

Dette må være Aglos morsomste fag: YFF – kostymefaget. Og dette må være Aglos morsomste skoleoppgave: Lag en kostymehatt.

Vg1 Håndverk, design og produktutvikling har altså satt elevene i jobbe-med-morsom-hatt-modus. Vi ble faktisk litt betatt av det som skjedde. Hjemmesida hyret derfor inn Edvin som fotomodell og mannekeng. Trolig debuterte han i minst to av de to rollene.

Ingjerd Helen har jobba knallhardt med kostymehatten i hele formiddag, og hun var naturligvis spent da hatten ble presentert for en utvalgt gruppe til dels kritiske Aglo-lærere. Hun plasserte den på øvre del av Edvin, foretok noen små justeringer, kikka litt spent reaksjonene fra de frammøtte før hun sa klar-ferdig-gå til fotosession.

En litt spesiell hatt må en kunne si.

– Den er inspirert av en sang, røpet hun og utfordret undertegnede til å gjette hvilken.

– «Jeg vil ha en blå ballong,» var mitt spontane svar…., hvilket selvsagt var korrekt.  Vi vet da hva Arne Bendiksen drev og sang om på 60-70-tallet.

Oppgaven var altså å designe og produsere en kostymehatt. Instruksen som ble gitt var å ta utgangspunkt i en sang, en sak fra nyhetsbildet samt i de materialene som var tilgjengelige. Ingen utpreget enkelt oppgave, spør du meg… Og; hatten måtte bruke minst to av følgende fem virkemidler:

  • Geometrisk form
  • Organisk form
  • Symmetri
  • Asymmetri
  • Tekstur

Avdelingsleder på DH, Anne Berit Haabeth, fastslo nøkternt at hatten til Ingjerd Helene var innom flere av virkemidlene.. Det synes vi var godt gjort å få til, Ingjerd Helen.

Videre skal oppgaven – eller hatten – presenteres utførlig gjennom for eksepel fotografier. Aller helst med matchende rekvisitter. Derfor bærer Edvin frakk på jobb i dag.. Så skal det hele presenteres borte på Villa Form i en større seanse neste onsdag. Da stiller hele vg1 med tilsvarende kreasjoner. Vi glær oss allerede!

Og når denne oppgaven er presentert kommer den neste: «FRAMTIDSDRØM». Visste  vi det ikke… Følg med, følg med.

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.