fbpx
En litt brutal naturfagtime

Naturfag…. og virkeligheten i en og samme skoletime. 3PBA og 3AFA fikk oppleve en litt annerledes naturfagtime i formiddag. Det sørget naturfaglærer Børge Wahl for.

Klokka 07:00 i morges ringte politiet til Børge. Børge er med i Ettersøksringen i kommunen, og oppdraget fra politiet gikk ut på å søke opp et skadd rådyr som lå like i nærheten av sentrum. Den praktfulle rådyrsbukken var hardt skadd etter et ublidt møte med en bil.

Slik fant naturfaglærer Børge Wahl den skadde rådyrsbukken i morges.

– Jeg måtte avlive dyret. Det er jobben og oppdraget vårt i en slik situasjon, forteller Børge. Han tok med seg bukken på jobb, bar det inn på naturfagrommet og tok ut de indre organene. Slik kan også en naturfagtime bli til.

– Det var en god måte å få forklart elevene dyrets anatomi på. Det er naturfag. I tillegg snakket vi om hva vi skal gjøre hvis vi kommer ut for en situasjon som dette.

– Ja, hva skal du gjøre, da?

– Du skal umiddelbart ringe politiet på nummeret 02800. Du skal fortelle hva det gjelder og nøyaktig hvor du er. Det verste du kan gjøre er å bare kjøre videre og la det skadde dyret være igjen, sier Børge.

Børge kan fortelle at dette langt fra er noen sjelden situasjon våren 2022. Det er svært mange rådyr som har trukket ned i lavlandet i disse dager.

På vei fra Stjørdal og ut til Aglo vgs. er det mer regelen enn unntaket å se slike flotte dyr langs hovedveien. Noen er alene, andre er sammen i små flokker. Plutselig kan de hoppe ut rett foran bilen du sitter i.

– Det er den såkalte «vårknipa». Dyrene jakter mat og langs veiene blir det ofte grønn tidlig på vårparten. Dette er det viktig at vi vet og tar nødvendig hensyn til. Vi fikk snakket om dette i timen, og derfor tror jeg elevene opplevde dagens naturfagtime som verdifull, sier Børge Wahl.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.