Shaimaa Emad Mourad er på vei Hamar. Tirsdag og onsdag denne uka kjemper hun om NM-gull på Hamar Katedralskole. Der arrangeres Skole-NM i blant annet frisørfaget.

Shaimaa vant tidligere i vår fylkesmesterskapet i Trøndelag, og hun er alene om å forsvare trøndernes ære i Hamar. En frisørelev fra hvert fylke – altså ti meget gode konkurrenter til Shaimaa.

Med andre ord; HEIA TRØNDELAG – AGLO – SHAIMAA.

I alt skal det konkurreres om NM-tittel i hele 33 ulike yrkesfag denne våren. I Hamar kommer Shaimaa til å få en solid heiagjeng. Heiagjengen består av to lærere og fem medelever! Klokka 06.00 tirsdag er det avreise fra Skatval/Stjørdal.

Som i fylkesfinalen er NM-temaet FANTACY. Shaimaa har bruk de siste ukene til å teste og spisse NM-formen ytterligere. Noen nye knep og metoder har nok dukket opp under forberedelsene. Læreren hennes, Marte Fleischer, er forsiktig optimist. Hun er i alle fall svært fornøyd med det faglige nivået til eleven sin.

Tirsdag er en slags dagen-før-dagen-dag. Ankomst Hamar, oppmøte på Hamar Katedralskole, middag samt presentasjon av selve finaledagen onsdag 6. april. Selve konkurransen vil foregå onsdag mellom klokka 09:00 og 12:00. Så – et par timer senere etter at dommerne har sagt sitt er det klart hvem som stikker av med tittelen ÅRETS FRISØR.

Aglo.no kan forhåpentligvis fortelle hvordan det gikk med Shaimaa i løpet av onsdag ettermiddag.