fbpx
En eksamensdag på Aglo

ONSDAG 8. JUNI. To uker før sommerferie, men alt annet enn feriestemning på Aglo.

Annan er førstemann ut. Helt alene med eksamensvakt Emma. Norsk for fremmedspråklige. Vi stakk innom to minutter før oppgaven ble levert ut. En smilende Annan var som alltid ukuelig optimist. En herlig eksamensinnstilling.

TIP-lærerne sitter rundt et bord med vafler. Sammen med dem Terje Skage fra Levanger vgs. Skage er sensor for elevene på 2 ITEK, praktisk eksamen. Vaflene forsvant kjapt, elevene ventet for å starte sin praktiske eksamen.

VI HASTET VIDERE og ute på gårdsplassen møtte vi to stressede lærere (Kari og Monica). De var på jakt etter BUA-elever (barne- og ungdomsarbeiderfag) som hadde forberedelsesdag før sin praktiske eksamen. De dukka opp en etter en.

eksamen tip eksamen af
Faglærer og sensorer klare til dyst Matte, nei norsk. Snart er det muntligtrekk

– I morgen (torsdag 9. juni) blir det liv her, fortalte Monica og Kari.

– Vi har nemlig lånt åtte unger fra barnehagen vår. Eksamensoppgaven dreier seg om å lage et opplegg som inkluderer aktivisering av barn, forteller de. Det kaller vi definitivt for en spennende eksamensoppgave.

IKKE ALLE HAR EKSAMEN DENNE FORMIDDAGEN. AF og VG2 har historie. Men eksamen lurer i bakgrunnen her også. Tema er «hva skjer 15. juni?»

15. juni? Joda, da trekkes muntlig eksamen. Der kan alle komme opp. Eller ingen. Eller noen. Det er rett og slett rom for spekulasjoner. Og der er AF- og VG3-elevene gode.

– Det blir historie, sier en. – Nei, matte, sier en annen. – Kanskje vi slipper, foreslår en tredje med tro og håp i stemmen.

eksamen prvevakt eksamen hsa
Emma er fast Aglo-prøvevakt Forberedelsesprat med lærere og elever på BUA

15. juni får altså noen/mange beskjed om å møte opp to dager seinere for å gå opp til muntlig eksamen. Den store skrekken for noen, mens andre igjen gjerne griper den siste muligheten før en lang sommerferie starter.

Vårt lille og velbegrunnede muntligtips er som følger:

 DET SKAL VÆRE LITT SKUMMELT på forhånd. Det er helt normalt. Etter å ha hilst på en trivelig sensor så forsvinner nervene. Det pleier faktisk å være en ok opplevelse. Men jobb godt de to dagene du har til å forberede deg. Snakk med andre elever, les og ha rollespill for deg selv.

PS! Det er som sagt eksamen dag ut og dag inn. Tirsdag (7. juni) møtte vi HEA-elevene som hadde vært oppe til praktisk eksamen i helsearbeid. De smilte og var fornøyde med resultatene sine. Iført hvite og grønne sykepleieuniformer så de faktisk proffe ut. Artig.

Lærling Stig så det derimot ikke like ok ut. Han spilte rollen som pasient for elevene, og det ser faktisk ut som om han kunne fått en ren 6’er i skuespill.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.