Aglo videregående skole er en del av Blå Kors, og deler ønsket om å skape gode rusfrie møljøer. Vi oppfordrer både elever og ansatte til å bli med å gjøre onsdag 8. juni til en rusfri dag.

Det hele startet med en aksjon på Facebook hvor Frelsesarmeen opprettet en gruppe for de som støttet tanken bak 8. juni som en rusfri dag. I skrivende øyeblikk har ca. 40 800 facebook-brukere meldt seg på!

Frelsesarmeen vil markere dagen på ulike måter rundt omkring i landet.

Informasjonssjef i Blå Kors Norge Steinar Glimsdal synes idéen er strålende.

– Vi støtter tiltaket hundre prosent. Det er en gnistrende god idé. Vi anbefaler alle våre venner og kontakter om å være med på å gjøre denne dagen til en spesiell dag, sier Glimsdal.

Han ser gjerne for seg en videre utvikling av tanken om hvite dager.

– Neste trinn kunne være å skape en rusfri helg. Det ville vært en større utfordring enn en rusfri onsdag, sier Steinar Glimsdal.

Frelsesarmeen poengterer at de ikke er ute etter å moralisere eller å vifte med pekefingeren foran folk. Målet er å fortelle folk at det innimellom er lurt med en pause. Og ikke minst; rett foran ferien er det fint å tenke på at nettopp denne tiden kan være vanskelig for mange, ikke minst barn som lider på grunn av voksnes ofte ufornuftige bruk av alkohol.