fbpx
Mange skal opp i muntlig

Onsdag klokka 10.00 var det mulig å høre ei knappenål falle – selv om det er teppegulv i salongen på Aglo. Mange fikk beskjed om at årets eksamensperiode var over. Andre fikk beskjed om at de må ha en ny eksamensrunde fredag 17. juni. Det ble riktignok litt mer lyd i lokalet da det ble klart for noen at de slapp unna muntlig.

Her er oversikten over årets muntlige eksamenstrekk:

  • 3PÅA: Internasjonal engelsk I(rom 1)
  • 3PÅA: Naturfag (rom 3)
  • 3PÅA/3AFA: Historie (rom 2)
  • 3AFA: Matematikk (rom 6)
  • 2HEA: Samfunnsfag (rom 5)
  • 1BAA: Matematikk (rom 101 – verkstedbygg)

Samtlige elever var på plass i salongen da ass. Rektor Gørild Joramo presenterte listen med årets muntligpartier. Spekulasjonene har gått høylydt de siste dagene, og bedre ble det neppe da noen lærere dukket opp med fagbøker i armkroken mens andre troppet opp med kun et avslappet smil.

Pondus©Frode Øverli/distr.strandcomics.no, gjengitt med opphavspersons tillatelse.

Her er noen tips for de “heldige” som ble trukket ut til eksamen.

Jobb målrettet
Sett deg ned og jobb konsentrert om temaet og oppgaven. Selvfølgelig må du ta pauser innimellom, men ikke bli sittende og sløve i flere timer. Start med en gang – ro heller ned torsdag kveld.

Disposisjon

Skriv gjerne en disposisjon/notat. Dette gjør at du ikke får en altfor vid oppgave, og du vet nøyaktig hva som gjenstår til enhver tid. Med andre ord; har du skrevet en disposisjon, hold deg til denne. Har du ikke skrevet en disposisjon, skriv en! Det gjør arbeidet mye enklere. 

Ta imot tips.
Informasjonsmøtet etter trekket var nok et smart sted å være. Her fikk du generell info om eksamensdagen og oppgaven, og du er mer forberedt på det som skal skje på selve dagen. Det er lov å kontakte faglæreren selv om han/hun ikke kan ha undervisningstimer frem mot eksamen.

Øv deg foran speilet.
Øv deg foran speilet. Du skal aller helst snakke så fritt som mulig, hold presentasjonen høyt for deg selv så mange ganger at du nesten kan alt utenat. Du har fått beskjed om å se på eksaminator, kan du det utenat kan du bare legge fra deg arket. Så øv alt du klarer! Husk at presentasjonen er en del av eksamen.

Senk skuldrene.
Når det gjelder selve eksamensdagen er nervene i høyspenn. Derfor er det viktig at du prøver å slappe av så mye som mulig. Spis frokost og drikk. Snakk med de som allerede har hatt eksamen om hvordan det var; sensor er garantert ikke så ille som du har forestilt deg. Og husk; læreren vil ditt beste. Læreren er på ditt lag i dag, gjør det til din fordel. Står du fast kan du regne med at læreren setter deg på sporet igjen.

Du er sikkert nervøs i forkant, men under eksamen glemmer du nervøsiteten. Og bare så det er sagt; nervøsitet/spenning osv. gjør deg ofte mer fokusert og konsentrert.

Og sist, men ikke minst: aglo.no ønsker deg all mulig lykke og hell fredag!

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.