fbpx
Det skal bli et bra år, sjø

2021. Har vi noengang opplevd et mer spennende og kanskje usikkert år? Vi gleder oss, vi gruer oss og vi vet egentlig ikke hva det er vi kommer til å møte. Vi på Aglo er minst like usikre som alle andre.

Dette vet vi søndag kveld:

Elever og ansatte møter på skolen som vanlig i morgen tidlig. Men; regjeringen bestemte i går kveld at SKOLE-NORGE er på såkalt RØDT NIVÅ de neste ukene. Flere skoler i Trøndelag har hjemmeskole i alle fall mandag, men på Aglo vgs. er det altså ordinær skoledag. Unntaket er 1TPB som skal ha hjemmeskole mandag.

Sjekk her hva RØDT NIVÅ det innebærer:

  • Ingen syke skal møte på skolen
  • God hygiene og forsterket renhold
  • Unngå fysisk kontakt mellom personer (håndhilsning og klemming)
  • Dele inn elever i mindre grupper
  • Minst en meters avstand mellom elever/ansatte i alle situasjoner
  • Unngå trengsel og store samlinger
  • Vurdere alternative oppmøtetider for elevene

Vi vil føye til: TENK OG TA HENSYN. Hjemmesidas ønsker uansett velkommen til 2021. Elever, ansatte og Aglo-venner.

I en sådan stund må vi selvsagt ta en prat med rektor Gørild Joramo. Hva tror egentlig HUN om Aglo-året 2021? Starten kunne uansett vært bedre siden smittesituasjonen i landet vårt og i hjemkommunen vår er svært usikker dagen før skolestarten. Og søndag 3. januar ble av den grunn særdeles hektisk. I kveld satt for eksempel ledelsen og avdelingslederne sammen i Teamsmøte. Vi våger ikke å være uforberedte.

 – Hva venter egentlig elevene når de kommer på skolen mandag? 

– Det har blitt ekstra strenge regler for å komme på skolen. Alle skal holde seg hjemme hvis de føler seg syke. I tillegg skal man holde seg hjemme om noen i familien er syke, er i karantene eller om en selv eller noen i familien har vær i kontakt med noen som er smittet i løpet av de siste ti dagene. Vi skal også være ekstra påpasselige med håndhygiene og holde god avstand til andre utenfor egen klasse.  Bortsett fra det blir det undervisning som normalt. Nå gjelder det å stå på og sørge for å lære mest mulig..

 – Er det grunn til å frykte nye runder med karantene og hjemmeskole?

– Vi risikerer jo det, så det er viktig å være nøye på å følge smitteverntiltakene.

– Helt ærlig; Gleder du deg eller gruer du deg til første halvdel av 2021?

– Først og fremst gleder jeg meg. Jeg tror at når vi kommer oss gjennom denne smittebølgen, kommer hverdagen til å bli mer og mer vanlig. Som de sa på pressekonferansen i dag, er de snart i gang med vaksineringen på bosentrene. Det blir utrolig godt når mennesker som er i risikogruppene får vaksine.

 – Hva er ditt råd til elever og medarbeidere når vi starter vårhalvåret?

– Rådet mitt er selvfølgelig at alle må være nøye med å følge smitteverntiltakene og tenke smittevern både på og utenfor skolen. Men minst like viktig er det å gjøre det beste ut av dagene. Målet her på Aglo er jo at alle elever skal få gjøre det beste ut av evnene sine, og lære mest mulig og få best mulig resultat. Og samtidig ha det trivelig, sier Gørild Joramo.

2020 ble som alle nå vet noe bortimot et unntaksår. Nedstengning, tiltak, påbud, anbefalinger, smitteregler etc. etc. 2021 starter akkurat på samme måte.

 – Hvordan vil du egentlig oppsummere året som forsvant for tre dager siden?

– 2020 var et tøft og slitsomt år. Med skolestengingen i mars ble skolehverdagen snudd opp ned. Noen elever syntes det var greit, men de fleste savnet hverandre og vanlig undervisning. Etterpå har vi for det meste hatt smitteverntiltak på gult nivå, og jeg tror det har vært ganske greie hverdager for de fleste. Samtidig har det vært trist at vi har måttet kutte ut skoleturer og mange av fellessamlingene vi pleier å ha.

 – Er det vanskelig å motivere seg til skolegang og jobb slik situasjonen er blitt ved starten av det nye året?

– Det er  veldig forskjellig. Jeg tror nok noen strever litt ekstra nå hvor vi ikke får møte hverandre i sosiale sammenhenger utenfor skolen. Det kan bli ensomt. Jeg tror likevel at det er viktigere enn noen gang å stå på og gjøre det beste ut av situasjonen. Det er alltid godt å kjenne på at man har gjort en innsats. Jeg vil også anbefale å ta seg en tur ut i frisk luft og gå seg en tur.

 – Og; du kommer ikke unna, Gørild…, hva er ditt nyttårsforsett for 2021?

– Jeg håper at jeg skal klare å legge best mulig til rette slik at lærerne får konsentrert seg om jobben sin slik at elevene får best mulig undervisning og opplæring. Jeg har også som forsett å bli flinkere til å rose både elever og ansatte for alt det gode arbeidet som gjøres!

Drømmen for 2021 ser for oss på Aglo ser omtrent slik ut. En dansende og glad flokk som kan holde i hendene til hverandre! LEEENGE. Ser det ikke fint og koselig ut, da?

VI VELGER Å TRO AT DET SKAL BLI SLIK IGJEN!

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever!Image attachmentImage attachment+6Image attachment

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever! ... Se merSe mindre

4 uker siden
Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart