fbpx
Topptur til uka

Vi er heldigvis tilbake til normalen igjen! Skoleåret 2022-23 får dermed en pangstart. Neste uke blir det sensommertur til Norges høyeste punkt. 2469 meter over havet ligger Galdhøpiggen. «Hjemmesitterne» får blant annet tilbud om en super tur til Sverresborg Folkemuseum.

Siden tidlig på 1990-tallet har Aglo-gjengen, lærere og elever, satt seg i bussene og kjørt til Juvasshytta (1810 m.o.h). Så har vi lagt ut på tur. Opp noen bakker, over noen steiner og over en diger isbre. Selveste Styggbreen. Så de siste strabasiøse stegene til topps. Følelsen av å se ned på resten av Norge greier vi ikke helt å beskrive, det må oppleves. Den opplevelsen får du altså hvis du er Aglo-elev til høsten. I 2020 og 2021 ble det bråstopp på tradisjonen grunnet korona.

Les om da vi KOM OPP på 2 469 m.o.h.

…og da vi IKKE kom opp. Stoppa av uvær.

Ikke alle til topps. Det hender noen snur underveis. Helt ok og forståelig. Og de som ikke blir med nedover til Jotunheimen og Galdhøpiggen får tilbud om aktiviteter i Aglos nærområde. Nesten like spennende som Galdhøpiggen. Sverresborg Folkemuseum er hovedaktiviteten 2. september.

Aglo vgs. liker å være en skole som gjør litt uvanlige ting i løpet av et laaaangt skoleår. Vi tror det er med på å gjøre valget av Aglo som skolen sin litt mer attraktivt. Alle som starter skoleåret 2022-23 på Aglo får altså tilbud om å bli med på denne fantastiske turen opp mot Galdhøpiggen og himmelen.

Aglo-elever/lærer på toppen av fjellet. Et magisk øyeblikk!

Tidspunktet for turen er selvsagt spikra. Avreise tidlig torsdag 1. september. Kanskje en tur innom Lom før vi slår leir på Juvasshytta. Fredag 2. september setter vi kursen OOOPPPP mot toppen av landet vårt. Den toppen pleier vi å nå ca. kl. 12:00. Så tilbake over Styggbreen. Dusj og middag på Juvasshytta og kjapp retur nordover mot Stjørdal.

 

Sverresborg Folkemuseum for resten!

Hjemmegjengen får også en super opplevelse. Torsdag 1. september blir det avdelingsvise opplegg. Vi vet ikke hva pr. i dag, men kreativiteten rundtomkring på avdelingene pleier å være storartet.

Fredag 2. september blir det tur til Trondheim. Vi skal til Sverresborg Folkemuseum. Med andre ord; vi skal oppleve Trøndelag slik våre forfedre opplevde den. Ved å klikke på de to lenkene under kan du lese om tidligere Aglo-besøk på Sverresborg Folkemuseum.

Aglo på Sverresborg del 1

 Aglo på Sverresborg del 2

Klar til skoledag anno 1850… Sverresborg har gjenskapt fortida.

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.