fbpx
Skoledag anno 1850

Ikke helt Aglo vgs. anno 2019 dette her. Skole i 1850 og skole i dag er ikke helt det samme. Noen av oss fikk oppleve litt av det i dag.

Mens mange dro til fjells, dro resten til Sverresborg Folkemuseum i Trondheim. 150-200 år tilbake i tid. Det er en spennende tidsreise, det.

Kunne du ikke de ti bud på rams i gammelskolen hadde du alvorlig trøbbel. I dag tør vi vel knapt antyde hvor mange som kan dem…, eventuelt ikke kan dem.

Skolestua på Sverresborg er trolig fra tidlig 1800-tall. Sto på Værhusbakken i Selbu og ble gjenreist på Sverresborg i 1965.

Det starta vel allerede utenfor det eldgamle skolehuset. Det var ikke snakk om å gå rett inn. Her var det oppstilling på lang rekke, og ikke minst høflig hilsen til frøken. Nåde den som juksa her. Så inn til salmesang, pugging og høring. Muligens havna noen i skammekroken også.

«Deg være ære» ble høytidlig avsunget, stående selvsagt. Så valgte læreren å fokusere på folkesykdommen Tuberkulose. Noen ble litt bleike da frøken plutselig begynte å hoste…og kaste opp blod. Hun var visst smittet. Bra det var skuespill, da.

Videre besøkte elevene mange forskjellige tun fra tidligere tider i Trøndelag. Orkdalstunet, Meldalstunet m.fl. Videre en tur innon den eldgamle stavkirka fra Haltdalen. Og selvsagt en tur oppå selve Sverresborgen. Derfra kunne vi vinke helt til Skatval.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

1 uke siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.