Det er skolestart neste torsdag (15. august), men noen har allerede tjuvstarta!

I tre uker nå i sommer har mer enn 20 elever fulgt et opplegg med skolegang. Et opplegg som er en del av den norskopplæringa som fremmedspråklige må gjennomføre. Så å si alle skal fortsette på Aglo. Det er dermed en særdeles internasjonal gjeng som har slitt skolebenken mens vi andre har hatt ferie.

– Det er Flyktningetjenesten i Stjørdal som står bak dette tiltaket, og det er vi på Aglo som gjennomfører det. Vi har gjort det tidligere somre også, og vi ser at dette fungerer, sier Guri Fornes Drop som er inspektør på Aglo vgs.

– Men hvorfor bruke ferien på skole?

– For denne elevgruppen er det viktig å komme godt i gang i starten av skoleåret. Mye er nytt for dem, og da er det godt å komme i gang litt i forkant. Dette vil slik vi ser det gjøre skolestarten lettere, sier Guri.

Matematikk, engelsk, norsk, samfunnsfag og data er området elevene har trent litt ekstra på i sommer.

– Som et eksempel kan jeg nevne at vi har jobbet med demokrati og hvordan det norske valgsystemet fungerer. Det er viktig når det bare er en måned til høstens valg. I dag har vi jobbet en del med data. Hvordan skal elevene søke studielån og hvordan skal de skaffe seg busskort. Alt dette må gjøres på nettet, sier Aglo-inspektøren.

Litt artig er det også å se litt nærmere på et par av lærerne på sommerens kurs. Trine Borsethaug og Runar Stokke Hegseth har flere fellestrekk. Begge bruker av ferien sin, begge er på vei til å bli ferdige med lærerutdanningen sin…, og begge er tidligere elever på Aglo. Hvilken herlig progresjon i karrierene.

I går besøkte elevene blant annet Hegra Festning (se bildet under) hvor de fikk kunnskap om hendelser som har satt sitt historiske preg på det lokalsamfunnet de nå er en del av.

I dag var det stappfullt i klasserommen på Aglo da de fikk besløk av sju elever som skal starte utdanningsløpet sitt i Meråker. Og da er det bare å håpe og tro at den gode sommerstemningen holder seg til skoleåret avsluttes i juni 2020. Vi er i gang!