fbpx
Stortinget ble klasserom

Hvilke fantastiske klasserom vi fant. 3PBA dro til Oslo, og vi fant det vi stort sett får lese om eller se på TV.

Vi var en hel gjeng som dro sørover. 24 elever og to lærere.  Klassens splitter nye klasserom på Aglo fikk en to-dagers pause. Et godt bytte…

Stortinget var hovedmålet, men er vi først på de trakter tar vi gjerne med oss en forfatter, en svipp innom NRK og Nobels Fredssenter. Og det duger også å stikke innom årets mest omtalte musikal, «Hair» som går på Oslo Nye Teater.

I Stortinget møtte vi blant annet stjørdalingen Ingvild Kjerkol som er en viktig representant både for Trøndelag og partiet sitt, AP.  Ingvild Kjerkol, som kjenner Aglo svært godt, fortalte litt om hva en stortingsrepresentants arbeidsdag består av. Den er utvilsomt litt mer hektisk enn hva folk flest tror.

Mens vi stod i Vandrehallen kom også Stortingets visepresident Magne Rommetveit forbi:

– Kom hit Magne og hils På Aglo, sa vår representant. Dermed har altså 3PBA møtt nummer to på rangstigen i Stortinget.

I Stortinget var klassen aktør i  rollespillet «Minitinget». Et Stortinget i miniatyr og elever i mer eller mindre fri dressur. Partimøter, TV-debatt, komitémøter, lobbyvirksomhet, politiske skandaler og debatt i stortingssalen. Hele regla hørte med.

Fire store saker ble debattert: biobrikke, innhengning av husdyr, pliktig samfunnstjeneste for alle 19-åringer samt egne boligområder for innvandrere.

Det endte dramatisk da biobrikkeforslaget gikk fløyten og regjeringen ble sparka.

Et besøk på Nobelsenteret var også med i Oslo-programmet vårt. Aglo-tradisjon det også.

I 2017 gikk Nobels fredspris til ICAN, en internasjonal kampanje som jobber for at atomvåpen skal forbys. I Ban the Bomb fikk vi se helt nye fotografier som ikke har blitt vist før, samt historiske bilder og objekter fra Hiroshima og Nagasaki.

Vi var også med på et opplegg med forfatteren Bjarte Breiteig. Klassen hadde på forhånd jobba seg gjennom flere tekster med Breiteig, og det ble litt spesielt å snakke direkte med forfatteren bak disse tekstene.

Hvordan jobber en forfatter? 3PBA vet litt mer nå. Blant annet at de kan ta opp til åtte år å skrive ferdig en roman…

For de to lærerne ble gjensynet med musikalen Hair artig. Såpass godt oppi åra at vi husker både 60- og 70-åra. Sprekt.

Og ellers; da Aglo kom til Stortinget ble faktisk hele Stortinget med smått og stort evakuert. Brannbiler og politi og tilløp til litt drama. Det gikk veldig bra (bare en liten lokal røykutvikling) og vi slapp inn.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.