Bærekraft har vært tema på Aglo de to siste ukene. I dag slo HO-avdelinga (Helse- og oppveksfag) anført av de to Vg2-klassene våre til med DEN STORE BYTTEDAGEN.

FOTO: ANNE-LISE SUNDBØ

«DEN STORE BYTTEDAGEN». Hva er så det? Jo, det er enkelt. Man tar med seg sju plagg til skolen og strør dem rundtomkring i idrettshallen vår. Du gjør det, og alle de andre gjør det. Elever fra TIF, Bygg, AF osv.  Lærere, vaktmestre, kontorfolk osv. Hele gjengen i byttemodus. Noe unødvendig byttes bort, og noe nyttig blir bytta tilbake. Supersmart og definitivt en aktivitet som handler om nettopp bærekraft. GJENBRUK!

Og visse regler hadde HO-gjengen. Klesplaggene skal være rene, hele og pene. Og det ble bytta og bytta. Det gikk også an å kjøpe seg byttelapper til ti kroner stykket. En byttelapp = et plagg. Overskuddet går til de krigsrammede i Ukarina. I skrivende stund er det et overskudd på drøyt fire tusen kroner. Ikke verst når utgangspunktet var å bytte – ikke kjøpe!

En vinn-vinn-vinn-situasjon for alle.

Barneklærne som ble igjen skal Kirkens Bymisjon få til videreformidling, og de andre klærne ble levert til klesstasjoner for nytt liv der.

Nyt dagene, folkens. Vi fortjener dem akkurat nå!