Omtrent slik lød det da Benedikte Overvik startet jakten på lærlingeplass fra høsten 2022. Hun rakk faktisk ikke å søke i det hele tatt. «Benedikte, vi vil ha dæ,» var beskjeden hun fikk fra butikkkjeden hvor hun har hatt praksisplass det siste halve året.

Benedikte har snart to år bak seg på Aglo. Først skaffet hun seg studiekompetanse etter å ha fullført vg3 Påbygg. I år la hun så inn en liten omvei. Salg, service og reiseliv. Vg1 og Vg2 i samme slengen. Siden hun allerede har skaffet seg studiekompetanse slipper hun fellesfagene. Dermed kan hun slå sammen studieretningsfagene for både Vg1 og Vg2.

– Jeg har vært litt i tvil om hva jeg skal velge. Fikk et tips i fjor fra Guri (Aglo-inspektøren) om at dette kunne være en smart måte å gjøre det på. Jeg tror det var lurt, smiler 20-åringen. Oppvokst på Vestlandet og med de to siste årene i Lånke.

– Jeg er på en måte trønder i hjertet, fastslår Benedikte.

De neste to årene skal hun altså være lærling i salgsfaget. Det å lære seg et fag. Arbeidsplass blir Normal i Oslo,. En butikkkjede som visstnok selger «normale» varer til «unormale» priser…

– Jeg har hatt praksisplass på Normal i Stjørdal. Hver torsdag og fredag. Pluss litt jobbing på fritida. Så fikk jeg spørsmål om jeg kunne tenke meg lærlingeplass i butikken på Oslo City. Jeg sa ja selv om jeg aldri har bodd i en stor by før, forteller Benedikte.

På Normal er arbeidsdagen hektisk og variert. Alt mulig. Ekspederer kunder, rydder varer ut og inn. Hun ser ikke bort fra at framtida kan bli noe i den retning. Helt sikker er hun imidlertid ikke ennå.

Faren hennes er fra Lånke, og det gjorde nok sitt til at hun endte opp som elev på Aglo vgs.

– Jeg liker meg svært godt her på Aglo. Jeg har også tidligere vært elev på en friskole, og det er egentlig fint å være elev på en liten skole. Det er små klasser, og det er lettere for lærerne å følge opp elevene sine. Jeg føler meg sett. Jeg tror de andre elevene i klassen min også føler det slik. Jeg anbefaler Aglo til andre også, sier Benedikte.

For Vg2-elevene våre er våren en slags «jakte-på-lærlingeplass-periode». En kjapp rundspørring rundt på avdelingene våre viser at flere av elevene våre allerede har kommet i mål. Flere er imidlertid fortsatt på leting. Spennende, og vi håper selvsagt at alle når målene sine i løpet av de neste månedene.