fbpx
Blå Kors med nytt tilbud i Stjørdal

Blå Kors Norge kommer i løpet av kort tid til å starte opp en helt ny virksomhet i Stjørdal. Blå Kors har nettopp kjøpt eiendommen Sortasvegen 56 i Lånke.

Bildet over er tatt av Børge Wahl

Planen er å opprette et botilbud for fire ungdommer, og «Sortatunet» skal drives som en døgninstitusjon året rundt. Virksomheten vil få om lag 20 ansatte. I følge Gerd Bergersen, som er daglig leder i Blå Kors Barnevern, er ansettelsesarbeidet allerede godt i gang.

Virksomheten vil få navnet Sortatunet. Eiendommen er fra gammelt av et småbruk, men har blitt erstattet av to nyere eneboligere pluss et verksted med garasje. Tomta boligene ligger på har et areal på hele sju mål.

Se stillingsutlysningene her.

Foto: Interiørfoto AS v/MARIT SØRLIE

Ifølge Gerd Bergersen er eiendommen perfekt til det bruket Blå Kors nå planlegger. I et Stortingsvedtak fra 2018 ble det bestemt at innen 2025 skal ideelle organisasjoner stå for om lag 40 prosent av institusjonsvirksomhetene innen barnevern. Fra før av driver organisasjonen Blå Kors Barnevern i Malvik (tidl. Villa Vika). Aglo-virksomhetene ute på Skatval og i sentrum er også en del av det mangfoldige Blå Kors-tilbudet i kommunen vår.

Gerd Bergersen kan fortelle at stedet skal være mest mulig likt et vanlig hjem. Det skal nemlig være hjemmet til unge mennesker med behov for støtte. Beliggenheten er unik, og området innbyr blant annet til et variert friluftsliv. Også verkstedet vil som en kan se av bildet under gi svært gode aktivitetsmuligheter.

Foto: Interiørfoto AS v/MARIT SØRLIE

På landsbasis driver Blå Kors 54 virksomheter. Dette består blant annet av behandlingsinstitusjoner, poliklinisk virksomhet, arbeid for barn og unge, videregående skoler, arbeidstrening, gatenære tiltak, boligsentre, lokale stiftelser og foreninger med mer. Med nytislkuddet i Lånke vil aksen Skatval-Stjørdal-Malvik-Trondheim få kanskje det mest aktive Blå Kors-miljøet i hele Norge.

 

Foto: Interiørfoto AS v/MARIT SØRLIE

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.