Tirsdag 29. september får vi et spennende besøk fra Mercy Ships – vårt internasjonale bistandsprosjekt. Alle på Aglo skal da få bli kjent med det viktige og spennende arbeidet organisasjonen står for.

Elever og ansatte på Aglo har alltid ønsket å se UTOVER. Derfor er det naturlig for oss å ta et globalt ansvar. Å bety noe for andre.

Mercy Ships kommer til å presentere seg selv i både ord og bilder. På grunn av Korona-situasjonen må vi dele skolen i to grupper denne dagen.Samlingene blir som vanlig i auditoriet vårt. Her er fordelingen:

 

kl 08:40 – Allmennfag og Helse- og oppvekstfag

kl 11:50 – Bygg og anleggsteknikk, Teknologi og industrifag, Salg, service og reiseliv, Håndverk, design og produktutvikling og  Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign

Hver samling vi vare i ca. 60 minutter.

 

Klikk her og les mer om Mercy Ships.

 

Rundt en milliard mennesker har ikke tilgang til selv de mest grunnleggende helsetjenestene. De plages av forebyggbare sykdommer og ubehandlede skader. Vanlig tannverk kan uten behandling utvikle seg til livstruende krise.

Mercy Ships forandrer liv – én operasjon og én medisinsk behandling om gangen. Siden 1978 har Mercy Ships utført tjenester til en verdi av om lag 6 milliarder kroner og utført mer enn 1,5 millioner tjenester i hele 54 u-land. Og det telles fortsatt.

Vi på Aglo vil gjerne være med å øke farten på tellinga.

Mercy Ships er en kristen ideell hjelpeorganisasjon som bruker sykehusskip for å bringe helsetjenester til verdens fattige. Mercy Ships betjener det akutte behovet for kirurgi ved å gi gratis operasjoner og behandling til mennesker som lider av grå stær, leppe- og ganespalte, krigsskader, brannskader, svulster, tannsykdommer og andre lidelser. De lærer også opp lokale arbeidere og helsepersonell, slik at bærekraftig utvikling kan finne sted etter at skipet har reist fra en av de mange havnene skipene har besøkt.