TEKST: GØRILD JORAMO

«Da er vi godt i gang med et nytt skoleår, og i skrivende stund er det 227 elever som har startet opp. Det er en god del flere enn i fjor. Vi har også flere som kommer rett fra ungdomsskolen, og det er hyggelig.

I høst er det mye nytt i hele skole-Norge – nye læreplaner for alle vg1-klassene i tillegg til en del strukturendringer med hensyn til utdanningsprogrammene.

Her hos oss har vi fått to helt nye utdanningsprogram, nemlig Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign og Håndverk, design og produktutvikling. Her finner vi mange kreative og dyktige elever, og vi har allerede fått en forsmak på hva de jobber med – dekorasjoner i første etasje i idrettsbygget og blomster og mosepynt utenfor administrasjonsbygget og Villa form. Det er artig at de setter sitt preg på skolen!

Nytt av året her hos oss er også vg2-Kjøretøy. De holder til i et nytt verksted på baksida av verkstedbygget. Morgendagens mekanikere holder til der – og dem er det skikkelig behov for!

Jentene og gutta på vg2 Kjøretøy

Tidligere vg1 Salg og service er blitt til Salg, service og reiseliv. For oss som skole er det spennende og utfordrende med så mye nytt.

Noe som dessverre ikke er helt nytt, er alt arbeidet med smittevern. Vi fikk en skikkelig forsmak i vår, da skolene ble stengt og vi hadde flere uker med hjemmeundervisning. Nå krysser vi fingrene for at vi unngår det i år, og gjør vårt beste for å tenke forebygging. Det viktigste er at alle holder seg hjemme om de føler seg dårlige, at vi sørger for å overholde en-meteren og ellers sørger for god håndhygiene. For sikkerhets skyld skal alle klassene ha en hjemmedag hvor de sjekker at alt med nettundervisningen fungerer i tilfelle skolen skulle bli stengt igjen.

Uansett er planen at vi skal gjøre det beste ut av både smittevern og nye læreplaner og arbeide for et best mulig miljø og en best mulig undervisning!»