Det er liksom ingen tvil i år. Årets desidert beste og mest delikate julegrøt serveres på Aglo. Det kan faktisk hvem som helst sjekke ut førstkommende lørdag på julemarkedet vårt.

Maren og Julie fra vg1 SES er to av de som får «skylda» når vi skal kåre «årets julegrøt 2018». De får nemlig ansvar for å servere herligheten. Kjøkkensjef Ine Strand Fossmo sitter inne med den hemmelige oppskriften. Dette er dømt til å gå riktig så bra!

– Joda, det stemmer at jeg har min egen oppskrift. Den er litt hemmelig. Jeg skal ikke røpe så mye, bare at det kan være lurt å ta turen til Aglo på lørdag for å sjekke den ut. Jeg vet at mange har sansen for den grøten vi pleier å lage på Aglo, sier Ine.

Noen liker rømme andre digger ris. Derfor lager vi både RØMMEGRØT og RISENGRYNSGRØT. Ingen skal komme til Aglo på lørdag og si at de ikke fikk smake på yndlingsgrøten sin.

– Det blir mat nok – eller grøt nok – til alle. Grøten serveres inne på kantina vår. Det skal bli nok grøt, lover Ine.

Overskuddet av grøtsalget går til bistandsprosjektet vårt, Mercy Ships. To fluer i et smekk med andre ord. God mat på lørdag, og god hjelp til Mercy Ships.

Prisnivået vårt ligger definitivt i nedre del av prisskiktet på julemarkedsgrøt:

  • Rømmegrøt kr 100
  • Risengrynsgrøt kr 80
  • Barneporsjon kr 50

De første har allerede stilt seg i julegrøtkøen på Aglo. Men slapp av, vi har grøt nok til alle.

I tillegg stilller kjøkkenet vårt med hjemmebakte cookies og muffins. Det ligger nok skjult en liten hemmelighet der også. En delikat en…

Og ikke nok med det; HO-avdelinga vår – mat- og drikkeglade som de er – stiller opp med utendørs kaffekoking på panne og servering av gløgg opg småkaker i tillegg.

PS! Ikke noe nattmat i år…