fbpx
«Aldri mer» – det lærte vi!

 

Kort oppsummert; Falstad var under krigen den nest største fangeleiren i Norge. I denne leiren ble flere hundre nordmenn (blant dem flere jøder), sovjetere og jugoslaver brutalt henrettet. Minst 300 mennesker mistet livet, mens andre ble sendt videre til dødsleirer i Tyskland. Det var historiene til disse vi fikk møte.

Falstad-utstillingen er en oppfordring om ikke å glemme. En oppfordring om å jobbe for at de tunge krigsårene ikke skal gjenta seg. Flere gav uttrykk for at det var underlig å gå rundt i en dødsleir som faktisk ligger i nabolaget vårt.

En tur inn i Falstadskogen avsluttet dagen. En skog hvor flere hundre mennesker ble skutt og deretter gravd ned. Beste- og oldeforeldregenerasjonen vår. Det var mange Aglo-elever/lærere som var svært stille da de ruslet rundt.

Falstadskogen er en vakker skog, men den skjuler tragiske historier. Vi gikk rundt på stier og passerte små trekantede steiner på forskjellige steder. Hver stein markerte et sted hvor ett eller flere mennesker var blitt skutt og grav ned.

En slik skoledag skal skape tanker og refleksjon. Den gjorde nettopp det.

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.