Dermed to fluer i en smekk. Aglo-gjengen fikk trimma seg skikkelig i det nye friluftsområdet rundt Steinvik Lager, og innsatsen resulterte i en kjærkommen gave til SOS Barnebyer. En fantastisk skoletime med andre ord. Flere slike timer…

«KICK-OFF» med felles oppvarming.

«Skolejoggen» arrangeres på en rekke skole i Norge, og den engasjerte alle på Aglo vgs.

– Det var et inspirerende tiltak å jobbe med. Vi som deltok får bedre helse som gevinst, og det er viktig for skolen vår å vise engasjement som også kommer andre mennesker til gode, forteller gymlærer Rikard Ulseth.

Ulseth forteller at dette var første gang skolen deltok i «Skolejoggen», og han lover allerede nå at tiltaket vil bli gjentatt.

«Surprise, surprise.» Hvem skulle tro at vi har en såpass sprek ass.rektor?

– Skolen vår var hovedsponsor, for øvrig den eneste sponsoren. Neste gang skal vi sørge for å få med oss flere sponsorer, sier Rikard Ulseth.

Elever og lærere betalte en frivillig «Joggetjuer» i startkontingent, mens skolen sponset hver løpte kilometer (noen rusla i høyt tempo) med ytterligere fem kroner.

Inntektene fra Skolejoggen går altså til SOS-barnebyers arbeid i Tanzania. I Mwanza, Tanzanias nest største by skal det nå bygges en ny SOS-barneby. SOS-barnebyer arbeider for å gi barn i Mwanza, Tanzania et trygt hjem, god omsorg, utdanning og helsetilbud.