– Været kan beskrives slik: Fantastisk! Jeg vet ikke om vi har hatt så fint vær på noen av turene våre, forteller Guri Fornes Drop. Eneste året hun kommer på i farten er 2010.

aglo.no fikk mobilkontakt med Guri ca. kl. 14.40 i dag. Da var nedstigningen fra Galdhøpiggen i full gang.

– Hvis jeg snur meg nå ser jeg toppen om lag 200 meter over meg. Vi skal vel over breen igjen om en halvtimes tid, forteller hun.

Turen til toppen startet tidlig i formiddag. En strabasiøs tur på drøyt seks kilometer opp til toppen. Utgangspunktet ligger på om lag 1 800 m.o.h., mens målet ligger på 2 469 m.o.h. Drøyt 650 meter til værs med andre ord.

– Det var lite snø her oppe i år. Det betyr at vi har hoppa mye fra stein til stein. Det er litt enklere å gå når det er snø. Men vi fikk selvsagt gå på snø og is da vi forserte Styggbreen, forteller Guri.

To av tindebestigerne gav seg underveis, men Guri kan rapportere om fantastisk stemning og ingen uhell på turen.

– Vet du, det var så vindstille på toppen at Malla kunne sette fra seg to plastglass med stett oppe på toppen uten at de blåste vekk. Helt utrolig, sier Guri.

I skrivende stund er gjengen altså på vei ned fra Galdhøpiggen. Etter en forhåpentligvis kjempegod middag settes kursen nordover mot Stjørdal igjen. En eller annen gang rundt midnatt er de hjemme igjen.

Den følelsen de sitter igjen med akkurat nå: TRIUMF!