– For oss har Aglo vært et klokt valg. Vi har det fint her, og vi anbefaler skolen. Her blir vi sett, sier Simon, Julie og Thea. Tre av de drøyt 200 elevene våre.

Det begynner å nærme seg fristene for å søke skoleplass neste skoleår.  DAGEN OG DATOEN ER 1. MARS! Hvem er bedre egnet til å fortelle om det å være elev på Aglo enn nettopp elevene våre.

Simon Fiskvik(19) og Julie Rønsåsbjørg(21) er elever på Vg3 påbygg mens Thea Elise Lien Johansen(17) er elev på vg2 frisør. Alle tre er inne i sitt aller første skoleår på Aglo vgs. Hvorfor i all verden Aglo vgs, lurte vi på.

Thea vil bli frisør. Derfor Aglo vgs.

Vi fikk svar…

– Aglo har frisørlinje. Jeg ville ikke helt til Trondheim. Jeg sjekket hjemmesida til Aglo, og det jeg fant ut der var spennende. Etter vg1 visste jeg at jeg ville holde på med noe kreativt. Jeg liker å jobbe med hår, og dermed ble det altså vg2 frisør på Aglo. Jeg var nok litt skeptisk i starten, men i dag er jeg positiv, sier Thea med et smil.

På Aglo havnet hun i en klasse med åtte elever.

– Vi har litt ulik alder i klassen min, men det merker jeg ikke i skolehverdagen. Vi har det rett og slett artig. Jeg liker meg, sier Thea.

Simon og Julie kjente faktisk litt til Aglo vgs. fra før. Begge er oppvokst i nabolaget. Julie hadde også jobbet som lærling i Aglo barnehage.

Julie vil gjerne bli sosionom

– Jeg har litt lyst til å bli sosionom. Da må jeg ha studiekompetanse. Et alternativ kan være en utdanning innen forsvaret. Aglo er en fin og liten skole. Vi er ganske få elever i klassen. Såpass få at alle våger å rekke opp hånda for å spørre eller svare.

– Jeg synes også at det er fint at elevene er i ulik alder. Vi drar godt sammen, og jeg føler at alle vil oppnå noe med året her på Aglo., sier Julie

Simon vil bli lærer eller barnevernspedagog

Simon, også han fra Skatval, hadde litt kjennskap til Aglo, men ikke så mye skulle det vise seg.

– Jeg har jo hørt litt forskjellig om Aglo. Noen sier at det først og fremst er en skole for de som har slitt litt. Det er imidlertid en skole som passer for de aller fleste. I vg3 er jeg nok en av de aller yngste. Jeg synes det er helt topp å gå i en klasse hvor vi er elever med såpass ulik bakgrunn, sier han.

Simon tenkte først og bli amulansearbeider og hadde startet lærlingetida si. Men så endret han kurs. Grunnskolelærer eller noe innenfor barnevern. Da må han skaffe seg studiekompetanse. Det får han nemlig ved å ta påbygg her på Aglo. Påbygg bygger videre på vg1 og vg2 yrkesfag. Smart.

– Hva med læringsmiljøet på Aglo? Lærer dere like mye og like godt som på andre skoler dere har gått på?

– Lærerne våre er greie. De er veldig flinke til å lytte og til å tilrettelegge for oss. Dere ser oss. På AF-avdelingen (vg3) har vi for eksempel fagdag hver fredag. Da konsentrerer vi oss om kun ett fag. På slike dager får vi virkelig jobbe grundig og godt med fagene våre.

– Nå er tida inn for å søke skoleplass skoleåret 2022/23. Hva vil dere si til elever som nå lurer på hva de skal velge neste skoleår?

– Jo, dere kan godt velge Aglo vgs. Der er en fin skole med gode tilbud, sier Thea, Julie og Simon.