– Vi har blitt bedre siden sist…. og da slo vi elevene våre. Vi er kjappere og mer følsomme i beina, sier Aglo-lærerne Margrethe Dybvad, Henrik Voll og Jan Erik Lyngvær. De testa løpeformen liksom for å overbevise aglo.no om egen fortreffelighet. Vi la merke til at de tre også har blitt to år ELDRE siden siste Kollen-stafett. Det var i mai 2015.

LES MER OM DA LÆRERNE SLO ELEVENE I HOLMENKOLLSTAFETTEN

På «sidelinja» satt elevene Tor Egil Haugen, Christian Kaspersen og Ebrahim Abdulaziz og …., ja de flirte godt.

Tre elever som har en helt annen oppfatning av hva som kommer til å skje i Oslo 13. mai. De har lyst til å løpe fra lærerne sine.

Vi som har sjekka sportssidene det siste året vet innerst inne at lærerne har en dårlig sak. Ebrahim for eksempel. Når han ikke er elev på VG1 bygg så løper han. Han løper fort og langt. Veldig fort og langt. I fjor ble han norgesmester på maraton. Nå i høst ble han NM-toer i halvmaraton. Han skal altså lærerne løpe fra neste vår… Hadde han løpt stafetten alene ville lærerne havna halvtimen bak, minst.

Det er sju måneder igjen til startskuddet smeller. Aglo har stilt lag jevnlig siden midt på 90-tallet. Lærere og elever i skjønn forening. Helhelg i Oslo; en helg som alltid er minneverdig.

Lærere mot elever altså. Hva de andre ca. 50 000 løperne finner på i Oslo gir vi egentlig blaffen i. Bare vi vinner den interne Aglo-kampen. Prestisje. Litt betyr det forresten å bli beste lag blant fem-seks andre Blå Kors-lag også. Der satser vi kort og godt på en Aglo-dobbel.

15 lærere og 15 elever satser vi altså på å sende sørover til Oslo i mai neste år. Lyst til å være med på noe artig og sosialt er et av deltakerkriteriene. Er du ok til å løpe opp, bort eller ned vil også det hjelpe godt på.

De to gymlærerne våre, Margrethe og Henrik, kan fortelle at Holmenkollstafetten vil bli en gjenganger i gymtimene. Først skape interesse, så skape gode og kjappe løpere. Med sju måneder med forberedelser regner vi med at det blir to råsterke Aglo-lag som utfordrer resten av verden i verdens største stafett.

Holmenkollen20a.jpg

Slik jubler en Aglo-lærer som løper raskere enn elevene sine. Blir det reprise for Rikard Ulseth i mai?

Selve stafetten er om lag 16 kilometer lang. Start på St.Hanshaugen – opp til Holmenkollen og retur til Bislett Stadion. 15 etapper fra 390 meter til 2 600 meter. Sprint og langløp.

På aglo.no vil vi i månedene framover følge forberedelsene til Holmenkollstafetten 2017 med argusøyne. Ingenting vil bli overlatt til tilfeldighetene…

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre