fbpx
Traff blink med yrkesvalget sitt

 

Og det sier Marianne King som jobber som frisør på frisørsalongen Nikita i Stjørdal. En salong hvor det er ansatt tre tidligere Aglo-elever.

Marianne starta på vg1 design og håndverk i 2011. I løpet av det året bestemte hun seg for hva hun skulle bli.

– Jeg ville bli frisør, sier hun. Å sette seg klare mål er særdeles viktig for elever som velger yrkesfag.

Vg2 Frisør på Aglo ble fortsettelsen, eller det ble vel egentlig starten.

– Jeg liker å jobbe kreativt og med hendene. Det er mye variasjon og mange utfordringer i frisøryrket.

– Mange sier også at det er et fysisk hardt yrke?

– Ja, det er det definitivt. Jeg føler at jeg må trene og holde meg i god form. Det er viktig å ta hensyn til kroppen i dette yrket. Det er en kjent sak at hvis en ikke tar hensyn til arbeidsstillinger og måter å jobbe på så kan en pådra seg belastningsskader, forteller Marianne.

Om tida på Aglo vgs. forteller Marianne at det var en god modningsperiode. Det skjedde mye i den tida hun var der.

– I starten var jeg usikker, kanskje litt utrygg. Men etter at jeg ble bedre kjent med skolen, lærerne og medelevene kom også tryggheten. Hvis noen har tenkt å bli frisør vil jeg absolutt anbefale Aglo, sier hun.

Marianne fikk umiddelbart lærlingeplass på Nikita, og da den tida var over fikk hun fast jobb i samme salong som hun hadde vært lærling i. En bedre bekreftelse på at yrkesvalget var BLINK er det neppe mulig å få.

Frisørlærer Anne Berit Haabeth på Aglo bekrefter at frisørelevene har gode yrkesmuligheter.

– Av de som har søkt lærlingeplass etter vg2 her på Aglo har alle fått plass. Jeg har også inntrykk av at det er et yrke hvor nesten alle får jobb etter endt lærlingetid.

– Hvor mange av frisørene i Stjørdal tror du kommer fra Aglo vgs.?

– Oiii, det er jeg ikke helt sikker på. Men jeg vet at det er mange. Jeg tror det finnes Aglo-elever i de aller fleste salongene. Det er jo et kvalitetsstempel på det arbeidet vi gjør her på skolen, forteller Anne Berit Haabeth.

Kreativitet er som bildet under viser en særdeles viktig ingrediens på DESIGN OG HÅNDVERK…

frisørc.jpg

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever!Image attachmentImage attachment+6Image attachment

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever! ... Se merSe mindre

4 uker siden
Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart