Under yrkes-EM i Lille i Frankrike i oktober 2014, fulgte NRK fire av de 13 deltakerne på det norske landslaget tett. Resultatet kan du nå se i dokumentaren «Gull, ære og hardt arbeid» på nrk.no.

Og legg merke til HVEM en av de fire deltakerne er. THORA KAREN KNUTSDOTTIR er utdannet servitør (gikk da på Åssiden vgs. i Drammen), men i år er hun elev i AF-klassen på Aglo. På nrk.no sender de i alt fem episoder, og i går (25. februar) handlet nesten hele episoden om Thora.

Se hele episoden (episode 3 av 5) her.

Vi møter Thora i flere situasjoner: Hun er på jobb på restauranten To Rom og Kjøkken, hun er hjemom i Husbyhagen, hun møter de andre EM-deltakerne – OG – hun er på skolen!  Historie med Lillian og de øvrige elevene i AF-klassen. Artig. … pluss …en snartur innom fysioterapeuten…(nyttig).

Klart vi rydder litt ekstra når AF er på NRK-TV. Lillian i aksjon foran AF og Thora

Det spås mangel på faglært arbeidskraft i Norge i tiden framover. Partene i arbeidslivet arbeider derfor aktivt for å øke fagutdanning og fagyrkenes status.

Det er nettopp her NRK bidrar med økt fokus gjennom dokumentarserien «Gull, ære og hardt arbeid».

Foreløpig kan hele serien sees på nrk.no, men den vil senere i vår også bli vist på NRK 1.

Søknadsfristen for opptak til videregående utdanning går ut 1. mars, og som denne serien viser er det en rekke spennende muligheter en kan velge mellom. På Aglo har vi en rekke ulike yrkesveier. Frisør, snekker, helsefagarbeider, barne- og ungdomsarbeider, aktivitør, sveiser pluss-pluss-pluss.

Klikk her for å få full oversikt over Aglo-tilbudene.

NRK-serien som vises nå i vinter gir oss et møte med en rekke ulike yrkesutøvere. Thora er servitøren, vi møter en kokk, en helsefagarbeider, en frisør og en bilmekaniker, blant annet.

Vårt tips; finn fram NRK-dokumentaren og sjekk hvilke muligheter som finnes.

PS! Thora vant forresten BRONSE i yrkes-EM i høst!