HO-avdelinga på Aglo (Helse og oppvekst) tar budskapet på alvor. 30 om dagen, så klart. De trimmer og trimmer, og de bruker med glede 30 minutter av skoledagen.

– Vi går opp bakken fra Aglo den ene dagen. Den andre dagen går vi ned bakken, sier Aglo-lærer Anne-Lise Sundbø.

Litt tvetydig sagt kanskje, men vi får tro de overnatta i telt oppe på Tillertoppen før de altså gikk tilbake den andre dagen…

Poenget er uansett å bevege seg minst 30 minutter daglig.

Kampanjen Dine30 i regi av Helsedirektoratet skal synliggjøre hvordan man kan oppnå mye med enkle grep i hverdagen. Direktoratet håper å inspirere flere til å bli positive til hverdagsaktivitet og til å ta aktive valg i hverdagen.

Kroppen er skapt for bevegelse. En daglig dose fysisk aktivitet gir overskudd, livskvalitet og beskytter mot en lang rekke sykdommer og plager.

– Vi skal være i form. Det gjelder ikke minst de som skal jobbe med helse og oppvekst. Vi og elevene våre skal være i form, forteller Anne-Lise Sundbø.

De trasker altså oppover og nedover i områdene rundt skolen vår. Tre dager i uka i tillegg til å ha gymnastikk. Er været for dårlig bruker de treningsrommet. Aktivitet SKAL det uansett være.

I dag dukka også vårtegnene opp – enten i oppoverbakken fra Aglo eller nedoverbakken fra Aglo. HO-lærer Hilda Ovedie Skogen fant årets/vårens aller første hestehov. Altså en vårbonus i tillegg til gleden av å holde kroppen i en bedre tilstand enn før. Det ryktes også at det forsvinner noen kilo kroppsvekt i opp/nedoverbakkene rundt Aglo.

Det sies blant folk i HO-avdelinga, de som har peiling på slikt, at ikke noen savner disse kiloene…