I formiddag feira vi oss selv. Lot skole være skole, mimra og så framover. 50 år er historie, i dag starta den langt viktigere framtida!

Vi har hatt en nøktern 50-årsfeiring i år. Kanskje fordi vi også feira  et 50-årsjubileum på litt andre premisser for ni år siden. Men i dag tok det av lell.

For de som ikke vet det; Aglo vgs. har en gjeng svært kreative sjeler i arbeidsstokken sin. Hver eneste avdeling ble utfordra til å beskrive sin Aglo-historie. Rollespill, rapping, powerpoint og foredrag. Det ble totalt sett et utmerket tilbakeblikk på tida etter starten i januar 1965. Hovedbildet vårt viser HO-gjengen i aksjon. Med en stadig eldre og mer erfaren ansattestab så de laaaaaangt framover – og de så kanskje behovet for noe sånt som «Aglo Omsorgssenter for eldre pensjonerte lærere…»

Så er det på sin plass å sitere dagens Aglo-rektor Thomas Mo: – Vi har hatt trua på det vi har gjort, og vi har den samme trua på det som skal skje nå. Det er best slik, sa Thomas (sånn omtrent i alle fall…).

Det ble fire timer og tjueminutter med alvor og litt mindre alvor. «Gammelrektoren» vårres, han Bjørn Hesselberg, var itj så gammel, lell, og han trakk på en utmerket måte linjene gjennom historien vår. Han la til og med – tradisjonen tro det også – inn et par-tre skikkelige bløte Bjørn-vitser. Det var nesten som i gamle dager…

Direktør i Divisjon Utdanning i Blå Kors, Solveig Mjølsnes, hilste fra hele Blå Kors og våre skolekolleger spesielt. Litt morsomt å få høre at organisasjonen er svært stolt over å ha nettopp oss på Aglo som sine nære samarbeidspartnere.

Takk og gratulerer til Aglo (v/rektor Thomas Mo) fra hele Blå Kors (v/direktør Solveig Mjølsnes)

Festmiddag i god Aglo-ånd. Saltkjøtt, potet og kålrotstappe. God trøndersk matskikk. Og selvsagt med sviskegrøt som dessert.

Glemte vi noe? Tja, sjekk Aglos Facebookside hvor det er enda flere bilder fra dagens lille feiring.

Aglo-koret i aksjon – kjent fra NRKs salmemaraton i november.