fbpx
Workshop med akttegning

Det høres kanskje litt vel spennende ut, men da DH-elevene våre skulle praktisere akttegning var det egentlig helt naturlig. Selvfølgelig.

Den Kulturelle Skolesekken stod bak workshopen, og til å gjennomføre det kom kunstneren Silje Eugenie Strande Øktern og modellen Guro Gjerstadberget.

Akttegning handler om å tegne menneskekroppen både med og uten klær. Målet er å få tegnet ned de de store linjene i kroppsposituren framfor de små detaljene. Og det gikk fort!

Kunstneren Silje Eugenie Strande Øktern (i midten) syntes kreativiteten i DH-avdelinga var på topp.

I løpet av ett til fire minutter måtte elevene og lærerne våre tegne raske skisser med kull og papir. Straks tida var ute skiftet modellen både klesdrakt og posisjoner. Med klær både hoppet og sprang modellen rundt omkring i klasserommet på Villa Form. Elevene skulle følge og tegne bevegelsene. Så forsvant klærne og nye kroppsstillinger skulle skisseres. Raskt!

Workshopen hadde to klare hovedmål utover det å bruke tegneteknikker. For det første får elevene erfare at man ikke trenger å være perfeksjonistisk eller ’flink’ til å tegne for at en tegning skal bli vellykket. For det andre får elevene oppleve nakenhet i en kontekst der kroppen er naturlig og ikke-seksualisert. De to kurslederen legger stor vekt på at dette er en verdifull erfaring for ungdommer som vokser opp i et samfunn fylt av perfeksjonisme der synet på kropp er preget av stereotypiske og seksualiserte idealer.

Modellen Guro Gjerstadberget forklarer hva og hvordan ting skal skje

aglo.no var innom og det var spennende å se det fine samspillet mellom modell, kunstner og deltaker. En veldig intim stemning, ingen fnising, full konsentrasjon over tegnearket og spennende sluttresultater. Resultater som også ble kommentert av de to workshoplederne. De to gjennomførte for øvrig et identisk opplegg på Aglo for to år siden.

Litt spennende å konstatere; modellen Guro Gjerstadberget var gravid, hvilket gjorde hele prosessen med å tegne kropp enda mer spennede. Det var faktisk en vakker seanse. Og resultatene; se over og under…

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

2 uker siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.