fbpx
«Alle kan reddes av kunsten»

Hvordan endte en «skoletaper» opp som Norges fremste stjernefotograf? Lærere og elever på Håndverk, design og produktutvikling (HDP) dro til Trondheim, møtte Morten Krogvold og syntes møtet ble en kjempefin og nyttig opplevelse.

– Jeg tar bilder jeg liker, og jeg tar dem for meg selv. Jeg er overbevist om at vi alle er en del av et menneskelig fellesskap – jeg fotograferer for den delen av meg selv som også er en del av andre, Jeg forsøker å fotografere min egen livserfaring. For meg er ikke poenget hvor «attraktivt» motivet er, men hvordan det avsløres av lyset. Et fotografi skal ikke være en avbildning av motivet, men fremkalle en følelsesmessig reaksjon i betrakteren, sier fotograf Krogvold.

Se flere av Morten Krogvolds bilder her.

 

Morten Krogvold sammen med lærer og elevene fra Aglo vgs.

Når man skal ta bilder av vår fremste fotograf blir man som hovedbildet vårt viser litt skjelven på hånda. Slik er det bare. Vi skjerpa oss litt da elevene og lærerne våre ble med på bildet…

HDP-linja på Aglo er helt ny av året. Turen til Trondheim i går var ett av mange høydepunkt i debutskoleåret. Fem elever og to lærere var med til Trondheim for å bli en del av samtalen (hovedbildet over) mellom Morten Krogvold og Christina Five Berg. Sistnevnte er i ferd med å skrive en biografi og Krogvolds kunstneriske liv og virke.

Lærer på HDP, Christina Henriette Myran, syntes møtet med kunstneren/fotografen var midt i blinken for det HDP-klassen jobber med.

-Samtalen mellom de to var så ærlig. Han fortalte om sin litt slitsomme tid på skolen. Men han var vel både dyktig og heldig da han var med på å gjøre fotografi til en kunst. Han fortalte blant annet om sitt møte med Nelson Mandela. Jobben var å ta et portrettbilde av den sørafrikanske kjempen. Han fortalte at han ikke pleidde å stille opp den som skulle portretteres. Krogvold måte å jobbe på er å skape dialog og fortrolighet. Så venter han på å ta det rette bildet i rett øyeblikk.. I begravelsen til Mandela var det nettopp Morten Krogvolds bilde som stod på kista, forteller Christina.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.