fbpx
Wafaa trives på kontoret

 

TEKST OG FOTO: JANNICKE INDREGAARD KVIGNE

En lang, spennende og utfordrende vei mot en fin utdanning. Vi har snakket med Wafaa Akash som er inne i sitt første år som lærling i kontorfaget.

Vi måtte ikke dra så langt for å treffe henne. Vi dro til Hegra Regnskap AS hvor vi traff Wafa i full aktivitet med dagens mange gjøremål. Varierte og spennende gjøremål.

Wafaa kommer fra Syria, og overgangen til den norske skolehverdagen kan være tøff. Wafaa ER tøff.

I fjor var hun elev på Vg2 Salg, service og reiseliv her på Aglo. Da var hun utplassert i praksis på nettopp Hegra Regnskap AS. Det må ha vært en fin praksisperiode for da hun starten jakten på lærlingeplass ville nettopp Hegra Regnskap ha henne.

Ja, hvorfor?

Vi møtte også Inger Smågård som er daglig leder på kontoret. Her er hennes begrunnelse for nettopp det valget:

– Hun var jo i praksis hos oss først, så vi kjente henne godt fra før. Wafaa er alltid positiv og har en stor stå-på-vilje. Hun er ivrig på å gjøre en god jobb. Hun hadde vist oss at hun var ryddig, strukturert og arbeidsom. Det er viktig for oss, sier Inger Smågård til aglo.no.

Begge to er enige om at møtet mellom lærling og ansatte har gått veldig bra for begge parter.

– Hva gjør du egentlig en helt vanlig dag på kontoret, Wafaa?

– Jeg har mye kontakt med kundene, og jeg hjelper til med blant annet automatiseringen av kundene over til vårt EHF-system. Jeg er også en del i arkivet og jobber med bilagsføring og enkel avstemming, forteller hun.

– Er arbeidsdagen din spennende?

– Ja, alle de oppgavene jeg får er spennende og ikke minst lærerike. Jeg tror ikke jeg har møtt på noe som jeg ikke har likt å jobbe med, forteller hun.

Og nettopp det er Inger Smågård enig i.

– Vi har sett at hun er både løsningsorientert og effektiv i jobben sin, sier Inger.

Wafaa er lærling og fortsatt under utdanning. I hovedsak får hun opplæring gjennom praktisk arbeid. Selvstendige arbeidsoppgaver som hun skal løse best mulig. Hun får delta på alt av kurs, opplærling og sosiale sammenkomster på lik linje med de som er fast ansatt. Dette er viktig for at lærlingen skal bli behandlet som en helt «vanlig» ansatt.

– Men hvorfor ønsker dere å ha en lærling hos dere?

– Vi på Hegra Regnskap føler at det er to gode grunner til å ha lærling. Det ene er ved å være en bidragsyter til at folk kommer seg ut i arbeid. Den andre grunnen til å ha lærling er at det er en stor ressurs både faglig og kulturelt å ha en lærling på arbeidsplassen, sier Inger Smågård.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

1 uke siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.