fbpx
Vi nådde toppen!

aglo.no har i dag hatt en hel skare med utsendte medarbeidere høyt, høyt, høyt der oppe. Nærmere bestemt 2469 meter over havet – også kjent som Galdhøpiggen og Norges desidert høyeste punkt.

FOTO FRA SÅ HØYT DU KAN KOMME I NORGE: BØRGE WAHL

Rett før klokka 13.30 fikk vi endelig telefonisk kontakt med «Pigg-veteranen» himself, Rikard Ulseth. På en særdeles hakkende telefonlinje fikk vi bekreftet at målet var nådd – og det i sånn passe godvær! Rikard kunne fortelle at nedturen var godt i gang, og at de i løpet av et kvarters tid ville starte på tilbaketuren over Styggbreen.

– Vi var 70 personer oppe på toppen. Slitne, men særdeles stolte. Stemningen har vært på topp i hele dag, sier Rikard.

Som bildet vårt over viser – sendt over en dårlig telefonlinje fra høyt der oppe – var det kanskje litt småhustrig øverst oppe. Hvilket forøvrig ikke påvirket humøret hos noen som helst.

– Da vi spiste frokost var det supert vær, og vi kunne se helt opp til Galdhøpiggen. Men det endra seg da vi hadde passert over Styggbreen. Da kom tåka sigende, og på toppen så vi ikke så veldig mye. Men vi slapp unna vind. En ørliten trekk var alt naturen hadde å by på av vind,  forteller Rikard Ulseth som eller kunne fortelle om snøføre på det meste av ferden oppover. Relativt lett å gå med andre ord.

Litt menisktrøbbel samt en forstua fot er stort sett det som blir rapportert fra skadefronten så langt.

Toppturen markerte på mange måter starten på helg nummer to på Aglo. I ettermiddag – etter en bedre middag på Juvasshytta – er det bare å hive seg inn i bussen. Rett etter midnatt er 2469 meter over havet bytta inn i et par små meter over havnivået hjemme i Stjørdal.

Hjemmesitterne fortsatte å utforske «nærmiljøet». Falstadsenteret på Ekne kan med litt godvilje defineres som «nærmiljø», og historien senteret forteller er såpass viktig at den aldri kan gjenfortelles for ofte.

Mandag så er det helt «vanlig» skole igjen…

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever!Image attachmentImage attachment+6Image attachment

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever! ... Se merSe mindre

4 uker siden
Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart