fbpx
Vi er på vei mot høstens høyeste høydepunkt – 2469 m.o.h.

Avreisen er med buss fra Stjørdal torsdag 08.30.  Dagen før dagen viser opptellingen at snaut 70 agloister har toppambisjonene i orden.

For ganske nøyaktig ett år siden nådde 75 av oss toppen i et fabelaktig høstvær. Måtte «nesten» det det samme skje fredag.

AGLO OG GALDHØPIGGEN har vært en god tradisjon siden 1992. Da gjorde vi vårt første – mislykkede – forsøk på å nå toppen. Et voldsomt snøfall stoppet oss den gangen. Siden har toppbesøkene vært mange.

– De som blir med i år kommer til å nå toppen. Hele turen fra Juvasshytta og opp er om lag seks kilometer. Tre kilometer opp til Styggbreen, så blir det et par kilometer over breen før vi går løs på den siste kilometeren til toppen. Og den biten er ganske bratt, forteller Margrethe Dybwad.

– Styggbreen er et skummelt navn på en isbre, eller?

– Ja, og den er heller ikke ufarlig. Breen er i stadig bevegelse. I tillegg har den sprekker som kan være 50-60 meter dype. Det er også årsaken til at vi har med oss brefører og går i tau over breen, forteller Margrethe som garanterer en trygg og sikker tur.

– Ehhh, tror du at undertegnede også kommer seg opp?

– Ja, definitivt…

OPPLEGGET FOR TUREN er omtrent som følger: Torsdag morgen setter bussene kursen sørover mot Lom. Noen timer der nede bør vi setter kursen mot Juvasshytta for overnatting. Hytta befinner seg 1841 meter over havet, noe som betyr at vi må opp ytterligere 628 meter for å nå Galdhøpiggen.

alt

Fredag starter vi klatringen i ni-tida; hvilket betyr at vi når toppen midt på dagen. Deretter slår vi på autopiloten og «ruller» pent tilbake til Juvasshytta. En velfortjent middag følger før bussene setter kursen mot Stjørdal.

DE SPREKESTE av alle de spreke på Aglo kommer til å møte Galdhøpiggen godt forberedt. Det sørger blant annet «turchæf» Margrethe Dybwad for.

– Klær og sko er viktige. Fjellsko og fornuftige plagg fra innerst til ytterst må til. Det er viktig at vi ikke fryser. Det er ikke nødvendig å ha på seg så veldig mye, men det er lurt å ha noe ekstra med seg i sekken, sier Margrethe.

Ull inntil kroppen og vind- og vanntett jakke ytterst. Votter, lue og skjerf selv om vi bare har kommet til 2. september.

VI HAR OGSÅ SJEKKA YR.NO og værmeldingene er slett ikke ille. Det har snødd litt den siste tiden, men torsdag og fredag forteller værmeldingene om kaldt (noen bittesmå minusgrader) og pent vær. Slik det skal være med andre ord. Nå har yr.no skifta mening om været annenhver time, men la oss tro at det som står i dag stemmer.

Aglo.no kommer selvsagt tilbake med reportasje fra turen. Kanskje i løpet av natt til lørdag…

tsj

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

2 uker siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.