fbpx
Salmemaraton på NRK

 

Selvfølgelig er vi der!  Aglo-folk skal være med når den nye salmeboka skal synges fra perm til perm på NRK i slutten av november.

Bildet over viser forrige gang Aglo stilte med «kor». En suksessfull opptreden i den norske ambassaden i Berlin i vår.

En direktesending «minutt for minutt» på totalt 60 timer er NRKs plan når alle de 899 salmene skal synges vers for vers.

Tre av disse salmene skal altså Aglo synge ut til det norske folk. Sammen med oss kommer også Sjetnekoret fra Trondheim til å delta.

Her er det harde fakta:

Hvor: Vi skal synge ute foran Vår Frues Kirke øverst i Nordre Gate.
Tidspunkt: Lørdag 29. november mellom kl. 01.00 og 02.00… Nattesang med andre ord!

Og her er de tre aktuelle salmene:

195    Krist sto opp av døde
197    Deg være ære
199    Å salige stund uten like

– Salmene er Norges kulturelle arv, og har vært sunget i generasjoner. Vi håper kor og sangere fra mange forskjellige steder vil stille opp, sier kringkastingssjef Thor-Gjermund Eriksen.

NRK har hatt suksess med flere «minutt for minutt»-prosjekter. Blant annet «Bergensbanen minutt for minutt», «Hurtigruten minutt for minutt», «Nordlandsbanen minutt for minutt» og «Nasjonal strikkekveld».

De som husker godt, husker garantert Aglo-suksessen i det siste «sakteprosjektet» til NRK.

Den nye salmeboka ble tatt i bruk i advent i fjor, og har et rikt og variert innhold. Den har tekster på ulike språk som samisk, kvensk og engelsk.

«Julekveldsvisa» av Alf Prøysen har fått plass. Det samme har artister som blant andre Bjørn Eidsvåg og Kari Bremnes, i tillegg til dagens salmediktere som Eivind Skeie, Svein Ellingsen og Edvard Hoem og klassikere fra Petter Dass og Magnus Brostrup Landstad.

Med såpass mange salmer i løpet av ei helg betyr det at 3-400 kor blir med på NRKs store førjulssatsing..

Aglo vgs. er jo en skole og ikke et kor. Vi vet det… Derfor er vi litt avhengig av sporty innstilling fra våre folk. Vi må ha 30-40 sangere sånn omtrentlig, gjerne flere.

Vi har skole, barnehager og familiesenter. Et fellesprosjekt av dimensjoner med andre ord. Selvsagt har vi også plass til elever som har lyst til å stille.

Øving… Klart vi må øve. Hvordan vi skal øve vet vi ikke, men vi SKAL øve. Det skal lyde vakkert når Aglo synger. Noen (se under) tvilte litt i Berlin, men etterpå var de minst like overbeviste som resten av oss.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

2 uker siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.