Det har blitt litt tradisjon i HO-avdelinga vår. Rett før jul drar vi til Trondheim for å besøke Vår Frues Kirke. En av mange virksomheter i regi av Kirkens Bymisjon.

I formiddag var vi der altså igjen.

Da ble også julebaksten vår overlevert. Et artig og ikke minst nyttig stykke arbeid utført av HO vg1 og vg2 samt vg2 aktivitør.

– Vi fikk en god orientering fra de ansatte som fortalte om bymisjonens mange virksomheter i nabobyen vår. 1000 frivillige og 70 ansatte sørger for ulike tiltak i Trondheim. Alt fra åpen kirke, leksehjelp, natteravn, boligformidling og arbeidsformidling, sier HO-lærer Bente Dullum.

Om årets julefeiring ble vi fortalt at julemiddagen blir levert fra byens hoteller, og arrangementet er åpent og gratis for alle som trenger et sted å feire jul.

Frivillighet ble poengtert flere ganger og våre ungdommer ble oppfordret til å ta del i frivillig arbeid.

– En oppfordring som nok kan gå til oss alle. Nå fortsetter turen til byens julemarked før vi avslutter med kino, «Snekker Andersen og bygda som glemte at det var jul», forteller Bente etter at besøket i Vår Frues Kirke var over.

Og julestemningen bare øker og øker på Aglo. Fredag drar hele skolen til Skatval Kirke hvor vi starter dagen med vår tradisjonelle julegudstjeneste.