fbpx
Årets OD-land: Rwanda!

Foto: Alf Berg/Plan Norge

 

Aglo vgs. har hver eneste høst som tradisjon å delta i OD. Et prosjekt hvor norske elever gir en dag for å skaffe midler til et u-landsprosjekt. Årets OD-dag er 27. oktober, og på Aglo er målet å samle inn mer enn vi gjorde høsten 2010. Det nytter å gi, og det føles godt å gi!

LES MER OM OD-2011 HER

MED SINE NI MILLIONER INNBYGGERE er Rwanda Afrikas tettest befolkede land sør for Sahara. 60 prosent av befolkningen lever under fattigdomsgrensen og bare 48 prosent kan lese og skrive.

Rwanda har en trist nærhistorie de fleste kjenner til. For 17 år siden ble ufattelige 800 000 mennesker drept i et av de verste folkemordene vi kjenner til. En stor del av den voksne  befolkningen ble drept eller måtte flykte, noe som har resultert i at nesten 70 prosent av de som bor i Rwanda i dag er under 25 år.

GJENNOM OD-KAMPANJEN 2011 skal ungdom i Rwanda få skolegang og mulighet til å lære om hvilke rettigheter de har slik at de aktivt kan delta i utviklingen i landet sitt. Behovet for utdanning og kvalifisert arbeidskraft er enorm. Selv om nesten alle barna i landet starter på skolen, er det dessverre mange som faller fra underveis..

DET ER OFTE JENTENE som må slutte på skolen. Dette kan være fordi jenters skolegang ikke vurderes som en investering i fremtiden, at det er mangel på separate doer for gutter og jenter på skolen og det at mange jenter opplever seksuell trakassering og overgrep i skolehverdagen.

I samarbeid med Plan Norge og Plan Rwanda skal årets OD-prosjekt sikre at ungdom i Rwanda, både jenter, gutter og unge med nedsatt funksjonsevne, får tilbud om og støtte til å gjennomføre ungdoms- og videregående skole. Utdanning er avgjørende for å bekjempe fattigdom, og landets fremtid avhenger av den kunnskapen ungdommen tilegner seg.  

Å delta i OD på Aglo er ingen plikt eller jobb. Vi definerer det rett og slett som en alle tiders mulighet til å få hjelpe. Det er våre kommende elever som får muligheten til å delta i 2011, og selve grovarbeidet kommer til å starte rett etter skolestart i august.

tsj

 

 

 

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.