Ei uke til skolestart! Her får du vite omtrent alt du trenger å vite før vi starter opp igjen. Vi på Aglo vgs. gleder oss ekstra mye til å møte alle de nye og gamle elevene våre.

Skolestart

Første skoledag er altså torsdag 18. august kl. 08.40. Det går skolebuss fra Halsen ungdomsskole kl. 08.20. Bussen er merket «Aglo». Bussen kjører om Stjørdal stasjon. Hvis du blir forhindret til oppmøte første skoledag, er det viktig å gi beskjed til skolen på telefon 74 83 43 30. Dette for å unngå at du mister skoleplassen din. Dagen avsluttes kl. 12.00.

 

Skoleskyss

Alle som bor mer enn seks kilometer fra skolen, har rett til fri skoleskyss med offentlig transport. Det betyr at en kan bruke bussene inn til Stjørdal sentrum, og deretter ta skolebussen som vil gå kl. 08.20 fra Stjørdal til Aglo. Skolebussen kjører fra Aglo mot Stjørdal kl. 15.15 hver dag.

Elevene søker om skyss selv, dette bør gjøres i god tid før skolestart. Her søker du: Søknadsportal skoleskyss (skjema.trondelagfylke.no). Pocket-ID blir brukt som skyssbevis, dette får du mer informasjon om ved skolestart.

 

PC

Data er en aktiv del av opplæringen i alle fag. Elevene må bruke egen PC. Skolen gir deg tilgang til programvaren som trengs til undervisningen.

Se ellers minstekrav til PC på vår hjemmeside:  Bruk av PC

Lånekassen

Skolen er godkjent for støtte fra Lånekassen, så alle elever kan søke om stipend og lån. Elever med ungdomsrett har rett på et utstyrsstipend som ikke blir behovsprøvd mot foreldrenes inntekt, så det er viktig at alle søker. Under en oversikt over det utstyrstipendet Lånekassen gir til elever ved de ulike studieretningene våre.

Søk på lanekassen.no.

For elever under 18 år skal også foreldre signere avtalen om stipend. Dette gjøres raskest hvis foreldrene oppretter en digital postkasse. Dette kan gjøres på norge.no.

Når du møter første skoledag, blir du registrert som møtt i Lånekassen, og da blir utbetalingen overført til din konto.

Kostnader

Det er gratis lærebøker på alle kurs. Elevene er ansvarlige for å ta godt vare på bøkene. Bøker lånes ut mot et depositum på kr. 1000, pengene får du tilbake når du leverer bøkene ved skoleslutt. Depositumet må betales før bøkene utleveres, dere får mer info første skoledag.

Det vil være ulike kostnader avhengig av hvilket program du følger:

Vg1 Teknologi og industrifag

  • Eleven må selv anskaffe passende vernesko og sveisehjelm
  • Utstyrspakke utlevert ved skolestart, omtrent 1.500 kroner

Vg2 Kjøretøy

  • Eleven må selv anskaffe vernesko og arbeidshansker
  • Utstyrspakke utlevert ved skolestart, omtrent 1.500 kroner

Vg1 Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign

  • Materialpakke til ulike oppgaver kr. 1.500

Vg1 Håndverk, design og produktutvikling

  • Materialer til ulike oppgaver kr. 3.000

Vg2 Frisørfag

  • Materialer og redskaper kr. 4.500

Kantine

 På Aglo har vi en kantine som tilbyr variert mat til frokost og lunsj.

Barnehagetilbud

 Trenger du barnehageplass finnes det muligheter i Aglos barnehager. Aglo barnehage, Eventyrhuset, ligger rett ved skolen. Aglo barnehage, Sentrum, ligger i Stjørdal sentrum. Man må søke før 12. august. Ta kontakt med skolen, så hjelper vi deg videre.

Vår egenart

Aglo videregående skole er medlem av Blå Kors. Dette vil komme til uttrykk gjennom et kristendomsfag med obligatoriske samlinger, aktiviteter og prosjekter. Vi ønsker å gi elevene våre en større kunnskap om kulturarven og egen tro. Vi er en FN-skole og støtter ellers et bistandsprosjekt, Mercy Ships, gjennom innsamling og arbeid med tema. Se mer på www.mercyships.no. I tillegg bruker vi nærområdet aktivt. Sørg for å ha gode sko og klær til utebruk.

Allerede 1.- 2. september kommer to av årets høydepunkt. Noen skal helt opp på Galdhøpiggen (2469 meter over havet) mens andre skal besøke Sverresborg Folkemuseum i Trondheim.

Les alt om disse to arrangementene ved å klikke på boksen under.

Galdhøpiggen og Sverresborg

Aglo videregående skole arbeider aktivt for å fremme et rusfritt skolemiljø, bl.a. i samarbeid med ungdomskontakten, helsesøster og politi.

Du vil få nærmere informasjon om alt som er nevnt i dette brevet de første skoledagene. Dersom det er noe som du må ha svar på før skolestart, kan du sende en mail til oss, aglo@aglo.no.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen, og håper du får et godt og utbytterikt skoleår hos oss!

 

Med vennlig hilsen

Kari Dahlen Aspenes (rektor)