fbpx
Vårt fargerike fellesskap

Aglo vgs. anno 2020. Vi har et herlig mangfold blant våre flotte elever. HO-avdelinga vår (Helse og oppvekst) tar konsekvensen og arrangerer årets kulturelle storsatsing; KULTURUKA

Det handler om å se hverandre, bli trygge på hverandre, og finne hverandre. Kan det egentlig sies bedre?

Somalia! HO- og engelsk-lærer Monica presiserer at noe av framlegget skal skje på engelsk. Basta!

 

I HO-avdelinga vår kunne vi telle ikke mindre enn 13 nasjoner i elevgruppa – nesten ny HO-rekord. I denne uka skal de bli bedre kjent med de 13 ulike landene. Med unntak av Australia er vel alle verdenshjørner representert i gruppa.

Aglo.no tok selvsagt turen innom HO i dag. Herlig! Elevene rota rundt i alle mulige rom i Undervisningsbyggets toppetasje. «Rota», fordi de hadde så mye foran seg. Plakater, bilder, tegninger, bøker, PC osv. I løpet av uka skal hver gruppe presentere «landet sitt» i en veggavis som skal bli til en utstilling i Undervisningsbygget.

Har skal det handle om Filippinene!

Og….., de skal øve på å framføre et kulturinnslag fra det landet de jobber med. Det kan være en dans, en sang eller en fortelling fra det aktuelle landet. I tillegg skal de jobbe med de tre overordnede målene i Fagfornyelsen.

  • Folkehelse og livsmestring
  • Bærekraftig utvikling
  • Demokrati og medborgerskap

De skal også jobbe med å bli kjent med arbeidet til Mercy Ships, bistandsprosjektet vårt.

HO-avdelingas Kulturuke er et fast «tidlig-høst-innslag» på Aglo. Vanligvis avsluttet med et kjempearrangement for absolutt alle elever og lærere. Dessverre setter Korona-viruset en stopper for årets store «finale». I år blir det internt…, og på hjemmesida vår.

– Det er vi litt leie for. Men kanskje kan vi komme tilbake seinere i år. Vi vet jo at det alltid er populært å servere matretter fra forskjellige land. Og veggavisene og kulturinnslagene blir det forhåpentligvis en mulighet til å oppleve for alle, sier avdelingsleder Kari Dahlen Aspenes.

Thailand, langt vekke, men likevel veldig nært her på Aglo

HO-avdelinga avslutter Kulturuka  i auditoriet førstkommende fredag.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.