fbpx
Valgdebatten engasjerte

Valg om bare et par uker. På Aglo vgs. gikk starten i auditoriet i formiddag med hele partifloraen til stede. Debatt, påfølgende valgtorg og skolevalg i morgen (fredag) tidlig.

Åtte partier var på plass. Høyre ble rammet av sykdom og tok dermed en time-out. Men resten var der. Rødt, SV, AP, MDG, V, K.rF, SP og Fr.p. Vi skal ikke kåre noen vinner på hjemmesida vår, men noen av partirepresentantene forlot nok Aglo litt mer oppkvikket enn andre…

Auditoriet  var altså bortimot stappfullt. Engasjerte politikere og ditto elever.

– Æ bryr mæ om frihet. Derfor e æ i Fr.p, sa Bjørn Emil Nesset fra…nettopp Fr.p.

– En stemme til MDG er en stemme MOT Fr.p, svarte Tobias Kielland fra… nettopp MDG.

– Æ trur på en bedre verden for ALLE, sa Kr.Fs Daniel Myhren

– Bruk for all del stemmeretten deres, sa APs Vebjørn Gorseth. Og interessant nok, ingen var uenig med AP.

– Det er rettferdig å bli behandlet ulikt siden vi har ulike behov, mente Bjørn Værnes Fiske fra Venstre. Forøvrig tidligere Aglo-elev.

– Folk og miljø foran profitt, sa Rødts Markus Sæther.

– Det skal være godt å være ung i Stjørdal…, og psykisk helse er vel så viktig som fysisk helse, sa SPs Dorthea Elverum.

Og dermed var det hele i gang på tradisjonelt vis.

Tre tema lå i potten. Klima, lærlingeplasser og eiendomsskatt. Og merkelig nok; det var stort sett en rørende enighet i panelet. Ta for eksempel eiendomsskatten. Med unntak av Rødt som ville ha en sosial eiendomsskatt, ville ingen ha eiendomsskatt i Stjørdal. Litt interessant når vi kjenner de knallharde frontene i resten av landet.

Også når det gjaldt læringeplasser var enigheten relativt stor. Høyresida mente mye var gjort i dagens regjering, mens venstresida mente for lite var gjort.

Julie Engtrø fra SV mente at «mye» ikke var nok, og at regjeringen måtte sørge for at det ble lønnsomt for bedriftene å ansatte lærlinger.

Aps mann høstet på sin side hørbar applaus fra mange da han mente at diktanalyse burde erstattes med mer praktisk arbeid for yrkesfagelevene. SPs representant var tildels enig og viste til at skistjernen vår, Johannes Høsflot Klæbo, ikke ble god i langrenn ved å lese om ski. Han ble derimot god av å gå på ski…

Alle mente klima var kanskje dagens viktigste tema. 98 prosent eller deromkring av de som var i auditoriet reiste seg da de som mente nettopp det ble bedt om å reise seg. Alle de åtte i panelet også. Det er lovende for framtida!

Klimadebatten handlet ikke så mye om at noe bør gjøres. Der var de stort sett enige. Derimot var det en del uenighet om hvem som gjorde mest og minst.

Sjekk billedarkivet under for å SE hva som skjedde i dag.

MDGs representant, Tobias Kielland, var den røffeste. – Ingenting skjer jo. I mange år regjerte venstresiden i regjering uten at noe skjedde. Nå har høyresiden fått prøve seg…, og like lite har skjedd, sa han.

Satsing på kollektivtransport – ikke minst ute i distriktene – var noe de fleste partiene ønsket mer av.

Fredag formiddag skal altså elevene våre avgi sin stemme i årets skolevalg. Det blir selvsagt spennende, og så snart vi på hjemmesida har fått tak i resultatet vil vi dele det med alle leserne våre. Vi venter i spenning.

Og som flere mente og sa: STEM og vær med på å styre demokratiet vårt.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

2 uker siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.