Ut, se, lær og opplev!  Det er oppskriften på å tilegne seg kunnskap i dagens samfunn.  VG1 salg, service og reiseliv har i dag vært på besøk hos gårdshotellet Ersgard for å lære mer om arrangement og vertskapsrollen.

Ersgard er Norges mest sentrale møtested og gårdshotell, en halvtime fra Trondheim, ti minutter fra Trondheim Lufthavn Værnes…, og 20 kjappe minutter fra Aglo vgs.

– Vi ble tatt varmt imot av vertskapet på gården, Grete Sørebø og Stein Sakshaug, som fortalte oss hvordan de tenker og jobber. Vi fikk altså forklart hvordan man faktisk jobber på et møtested med gjestene sine slik at vi fikk «kroker å henge» teorien fra skolen på. Vi fikk også møte «kokarkjerringa» på gården som fortalte oss om sine arbeidsoppgaver og ga oss litt av historien bak gården Ersgard. Vi fikk til og med servert kaffe,  juice og hjemmebakte kaker. En fin og lærerik formiddag for både elever og lærere, forteller Aglo-lærer, Jannicke Kvigne Indergaard.

Ertsgard gårdshotell tilbyr overnatting på fem rom i gårdshotellet og to leiligheter i den 200 år gamle hovedlåna. Ved elvebredden kan hele Annahusetet leies.  I tillegg til matservering kan vertskapet tilby laksefiske, vandring i Explore Stjørdal, St. Olavsleden, være med å tilberede og spise middag, skotthyll, bading i elva, sykle langs Route 26 eller smake all den knallgode lokale maten.

Klart det er nyttig å dra på studiebesøk til et slik unikt sted.