Den store turdagen, dagen før den store toppturen. I dag var Aglo-folk spredd rundtomkring. Vi dro med AF-avdelinga som oppsøkte nærområdet vårt.

Gjengen som skal bestige Galdhøpiggen fredag formiddag satt stort sett på buss i dag. Fra Stjørdal, forbi Trondheim, opp Gauldalen, gjennom Drivdalen, over Dovre og ned til Otta. Så til Lom og opp på Juvasshytta. Drøyt 1 800 m.o.h.

Vi som IKKE dro dit gjorde mye annet. Noen dro til Remarka, andre til Storlien, atter andre dro til Frosta. Og noen andre dro sikkert noen andre steder.

DH-avdelinga vår dro til den andre siden av fjorden; Frosta og Tautra hvor de faktisk gikk i kloster.

Men vi valgte altså Forbordsfjellet! Bergsetertjønna, Valstadvollen, Svartkamhytta og Hønebluvollen.

Her er altså turen i bilder. Bare å klikke i vei i billedgalleriet vårt.

– En bitteliten motbakke nå så er vi der, sa vår selvutnevnte guide Solveig Salberg. Og DER viste seg å være en skikkelig fæl og tøff motbakke. Til neste år skal Aglo vgs. utdanne fjellgeiter…

Det ble på mange måter en lang, lang rekke. Opp og ned og bortover. Over myr og over bekk. Litt fjell og mye skog. Litt tyttebær og mytti blåbær.

Dagens kunststykke må vel kunne sies å være vår profeti om torsdagsværet. Perfekt turvær helt til vi satt i bilene på vei hjem. Da først startet plaskregnet. Helt ok for oss at det venta.

Fredag Galdhøpiggen for mange, Sverresborg Museum for oss andre. Aglo vgs., altså.