– Ja vi SKAL opp, sier turchæf Rikard Ulseth (t.v.) kvelden før formiddagen. Noen er kanskje litt skeptiske, men det går over etter noen timers søvn.

Sier altså Rikard. Undertegnede er IKKE med på turen, men vi tok selvsagt en telefon til Juvasshytta hvor gjengen holder til. 29 elever og 12 lærere.

Bursdagssangen overdøvde samtalen med Rikard. Dagens heltinne var Linn Jeanette fra DH som feira bursdagen sin bare noen få hundre meter lavere enn Galdhøpiggen. HURRA, sier vi! Tradisjonen tro var det samling i peisestua på Juvasshytta, og vi kunne høre at tradisjonen «topp humør og tæl» også hadde innfunnet seg i år.

Været blir som følger – i følge yr.no: Noe dårligere enn varslet for bare et par dager siden.

– Akkurat nå (20.30 torsdag kveld) er det opphold og rundt null grader. Det blåser omlag 6-7 m/s. Det er veldig lite snø i området, men det er meldt snø og sludd på vei opp i morra. Vi kan likevel ane noe blått bak skyene nå i kveld, sier Rikard.

– Vind opp mot 15 m/s i morra. Det høres litt tøft ut?

– Det har vi opplevd tidligere også, og det har gått bra. Stemningen blant oss er helt fantastisk, og det er en særdeles motivert gjeng som skal ut på tur i morgen tidlig, forteller Rikard.

Toppbildet vårt er tatt ved Juvasshytta nå i kveld. Bak tåka øverst midt på bildet befinner Norges høyste topp seg. Dit skal gjengen vårres i morgen.

Etter retur fra Galdhøpiggen i morgen blir det middag før bussen returnerer til Stjørdal. Forventet ankomst blir omlag midnatt sent i morgen kveld.

Slik så det ut på samme tid i 2018

Vi sier som alltid: LYKKE TIL!