fbpx
Ut på tur – høyt og nært

For ei uke den første septemberuka 2021 kjæm te å bli! Noen skal helt til topps, andre skal laaaaangt tilbake i tid.

Her er programmet – nesten minutt for minutt. Mange av oss skal 2469 meter til værs. En av de stolte Aglo-tradisjonene er å bestige Norges høyeste fjell – til beins. De som ikke vil opp, får tilbud om et dagsbesøk til Folkemuseet på Sverresborg. Tilbake i tid med andre ord.

Et bittelite forbehold om toppturen må vi dog ta. Koronasituasjonen som kan endre seg. Vi tror imidlertid på tur i 2021. Som i 1995, 1996, 1997……2016, 2117 og 2119 osv.

Midt mellom fjerde- og femtemann i rekka. GALDHØPIGGEN!

GALDHØPIGGEN 2. – 3. september

Avreise torsdag 2. september om morgenen. Ankomst Lom rett etter klokka 14.00 en gang. Vi kjører oppover Bøverdalen, så opp mot Nord-Europas høyeste fjellvei inn til Juvasshytta som ligger på 1841 m.o.h.

Etter en nydelig fellesmiddag og en god natts søvn blir det frokost (smør matpakke til lunsj også), før vi pakker sekkene og blir med breføreren opp til Galdhøpiggen (2469 m.o.h). Oppe på toppen er det en hytte hvor de selger kaffe, brus, snacks og T-skjorter. Turen opp tar ca. tre timer og litt mindre tid ned. Når vi kommer tilbake til Juvasshytta blir det middag før vi kjører tilbake til Stjørdal. Hjemme igjen seint på kvelden.

Sjekk billedserien vår fra tidligere Galhøpiggturer.

UTSTYRSLISTE

Termos, fjellsko/vintersko, lue/pannebånd, vanter, tursekk, gnag-sårplaster, vindbukse, vindjakke, sitteunderlag, topp humør, håndduk, toalettsaker, ekstra sokker, tykk genser(ull), langundertøy(ull), sovepose eller dynetrekk og laken. SOLBRILLER ER VIKTIG Å TA MED! Turen koster 950 kroner. Dette inkluderer buss, overnatting, frokost, føring over breen og middag. Samt en opplevelse du aldri glemmer. 

LURE/DUMME/RARE/KLOKE SPØRSMÅL….og svar:

Kan æ røyk på bussen? NEI
E bussturen artig? JA
Kan æ få del rom med venninna mi? Romfordeling skjer oppe på Juvasshytta når vi sjekker inn, det er oftest mellom tre til seks stk. på hver rom. Jenterom og gutterom…
Æ har ikke fjellsko. Vintersko er helt ok, det er godt å ha på sko med en god såle, og gjerne litt over ankelen så de gir god støtte. Ikke så lurt med joggesko, da.
Å priser e? Knallbillig, 950 kroner for hele pakka. Inkluderer overnatting, middag, frokost og matpakke til lunsj. Bussturen.

Må æ vårrå i god form for å klare denne fjellturen? NEI, dersom du ikke har en generell nedsatt allmenntilstand, så er dette helt overkommelig. Litt motbakke er det den siste biten, ca. 900 meter. Det er omkring sju kilometer opp og 600 høydemeter.
Ka gjør vi om kvelden oppe på Juvasshytta da? Etter innsjekking og avslapping møtes vi oppe på et fellesrom, eieren av Juvasshytta møter oss der og har et lite «foredrag». Etterpå drikker vi kaffe, spiser sjokoladekake og er sosiale.
Får æ te å såvvå oppå fjellet, da? Den gode fjellufta gjør at de fleste sovner godt om natta.
E det farlig å gå over breen? Nei, ikke når vi går i tau-lag sammen med en brefører.
E det kjøpesenter oppe ved Juvasshytta? Nei, en kiosk inne på hytta. Lurt å kjøpe med seg turmaten nede i Lom. Dvs. matpakke og termosdrikke ordnes på Juvasshytta.

 

For hjemmegjengen blir det tur til Sverresborg Folkemuseum i Trondheim fredag 3. september. Også der har vi tradisjon for å være tidlig i skoleåret. Mytti gammelt og spennende. Skole på 1800-tallet, kanskje? Oppdal, Selbu, Trondheim for et par hundre år siden? Kanskje en test av gapestokken…?

Ved å klikke på billedserien vår kan du se bilder fra tidligere Aglo-turer til Sverresborg.

 

Torsdagen blir det aktiviteter lagt opp av avdelingene våre.

Lurer du på mer om Sverresborg kan du klikke på boksen under.

Sverresborg Folkemuseum

 

…Å JA, VI GLÆR OSS HELE GJENGEN

 

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.