Når HO-avdelinga vår (helse- og oppvekstfag) begynner å pælme egg ut fra andre etasje, ja da er skoleåret endelig godt i gang…

Det handler med andre ord om elevene i de to vg2-klassene, helsefagarbeiderfag og barne- og ungdomsarbeiderfag. Erfaring fra tidligere eggkasting fra nevnte klasser får oss automatisk til å tenke tittelen «HO-avdelinga vår gjør ting de absolutt IKKE kan». Slår (nesten..) aldri feil.

Lina Amalie fra vg2 BUA med stålkontroll på å kaste lett knusbare egg ut av vinduer. Hvilken prestasjon!

Fra andre etasje i undervisningsbygget er det seks-sju meter ned til asfalten. Fritt fall. Av en eller annen grunn skal de få et rått egg uknust ut av vinduet og ned på asfalten. Klart det er umulig… De skal bare bevise at det er umulig.

Men så var det dette med kreativiteten, da. For å gjøre det umulige mulig får de litt hjelp. Ikke så mye, men litt.  Ett egg, en taustump, en ballong, litt tape og et A4-ark. Det er alt. En klok arbeidsplan og utføring av planen kan gi sensasjonelle resultat. SAMARBEID er visstnok alfa og omega. Det er også årsaken til den litt spesielle skoletimen.

Ble det omelett på gårdplassen eller var det mulig å bruke eggene ETTER nedmarsjen fra andre etasje?

Tro det eller ei; to av gruppene lyktes hundre prosent. Resten bomma grovt.. Hovedbildet vårt over viser de som lyktes: f.v. Ane Rebekka, Sandra og Joyce fra vg2 BUA og Kathrine og Lina Amelie fra vg2 HEA.

Hurra for disse og til de øvrige; neste gang er det deres tur.

HO-lærer Ingrid sjekka eggenes konsistens ETTER landing på moder jord.