Yrkesfagelevene lærer masse teori – og ikke minst; de får praktisere det de lærer. De siste to ukene har elevene våre på Vg2 kjøretøy jobbet med bil ute i ulike bedrifter. Teori omsatt i praksis med andre ord!

De 14 kjøretøyelevene våre dro til Frosta, noen til Trondheim mens andre mekket bil i bedrifter i Stjørdal. Elevene våre har virkelig fått prøvd seg i det som kanskje er drømmejobben deres.

Her sjekkes forstillingen på et militært kjøretøy.

YFF (yrkesfaglig fordypning) i bedrift er en viktig arena for elevenes videre løp.  Her får de se hva som kreves av bilmekanikere i dag. Praksisperiodene kan nesten betraktes som et langt og variert jobbintervju.

Seks forskjellige fagbrev ligger foran Vg2-elevene etter inneværende skoleår: lette kjøretøy, tunge kjøretøy, hjulutrustningsfaget, motormekanikerfaget, motorsykkelfaget og reservedelsfaget.

Elevene synes dette er veldig givende, motiverende og lærerikt. De kunne fortelle oss at de har gledet seg til å dra ut i praksis hver dag. BRA!!! De har to uker praksis ut i bedrift nå i november og to nye uker kommer til våren.

Scania Stjørdal. En Aglo-elev sjekker bremsene.

De siste to ukene har som bildene våre viser elevene våre fått være med på alt fra dekkskifte til service/reparasjoner og feilsøking på biler med ulik diagnostikk.

Hjul og bremser krever ofte kontroll.

Følgende bedrifter har tatt i mot elevene fra Aglo vgs.: AutoMester, Frosta. Hastadklev verksted, Stjørrdal, Trio Bilsenter AS, Stjørdal. Frosta Bilverksted. Prøven-Motortrade AS, Stjørdal. Vianor Bilverksted, Stjørdal. Nardo Bil, Trondheim. Kristofferrsen Bil AS, Stjørdal.