fbpx
Ta de rette valgene og vis MOT!

Rappegruppa Superlativ og brødrene Stein og Rune Bratseth var gjester da Aglo vgs. inviterte elever og ansatte til russeminar. Det skulle blant annet handle om gode og dårlige valg i forhold til rus.

Daglig leder på Aglo, Odd Anders With, har programledererfaring fra NRK, og tok utfordringen med å lede samtalen med Bratseth x 2. På bildet over er trekløveret i full gang.

– For ungdom er alkohol det største problemet. Vurder bruken av det. Det er en kjempeutfordring. Og når det gjelder hasj – vær smart – ikke prøv det, sa politioverbetjent (og storebror) Stein Bratseth til en meget lydhør forsamling. Stein har i en rekke år jobbet med forebygging, og hadde en rekke råd og ikke minst meninger å komme med.

– Å reparere i etterkant koster enormt mye; både økonomisk og ikke minst menneskelig. Derfor; tenk gjennom valgene før du blir tvunget til å ta dem, sa Stein Bratseth.

Rune Bratseth trenger ingen presentasjon. Han fortalte blant annet om det å være en kjent person. En som unger gjerne så opp til.

– Som kjent person er du et forbilde – uansett om du vil det eller ei, sa Rune Bratseth som gjennom oppdrag i fotball-Norge er med på å utforme idrettens verdigrunnlag.

Som fotballspiller på høyt nivå måtte Rune akseptere at det ble fokusert på at han  stod fram som kristen og svært restriktiv i forhold til rus.

– Jeg er sta, og det var ikke noe problem for meg, sa Rune og trakk samtidig fram et par eksempler på hvordan han brukte staheten sin.

Foran fotball-VM i USA 1994 dukket det plutselig opp reklameplakater av Rune. Plakater som var plassert rett over ølkasser.

Rune B. likte det svært dårlig og gav beskjed om at de måtte bort – umiddelbart. Hvis ikke ville han droppe USA-VM.

Vi vet at han spilte fotball i USA den sommeren…

Ta de rette valgene, bry dere og våg å si nei. Vær modige. Det handlet mye om det da Aglo-elevene avsluttet første del av skoleåret.

Stein fikk jubel da han bombastisk slo fast at dagens ungdom er tidenes beste ungdomsgenerasjon.

– Det som særpreger ungdommen i dag er at dere ønsker å lykkes. Men det gjør det samtidig svært viktig å ta vare på de som ikke lykkes. Ungdom hører på ungdom. Derfor er det vktig å skape miljø der det ikke er rus, sa Stein B.

alt

Rappegruppa Superlativ slo til med musikk, tekst og ikke minst holdninger. En av sangene, «Flasketuten peker på», handlet blant annet om ungdom som på grunn av foreldres rusbruk har fått en vanskelig oppvekst.

Vi hører vanligvis mest på melodien, men Superlativ fikk oss til å lytte og ikke minst til å forstå teksten og budskapet.

Og dermed; GOD HØSTFERIE til elever og ansatte på Aglo!

 alt

Malla: –  Ka æ ska gjørra i høstferien? Æ ska sætt mæ i go’stolen og længt ætter elavan mine…

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.