fbpx
OD er solidaritet i praksis – Aglo er med!

Katja går sitt første årpå Aglo (Bygg), men har allerede erfaring fra OD. I 2011 var hun med i OD-komiteen på Ole Vig, og den jobben gav mersmak.

– Det er et spennende arbeid, og jeg har lyst til å jobbe mer med OD. På Aglo er målet vårt i år å aktivisere flere samt å slå innsamlingsrekorden (ca. 34 000 kroner) fra i fjor, forteller Katja.

Her er litt om bakgrunnen for OD som i år går til det asiatiske landet Nepal:

«I 1963 ble kastesystemet avskaffet i Nepal, men 50 år etter praktiseres det fortsatt. Nederst på rangstigen finner vi de kasteløse. OD 2012 gir kasteløs ungdom utdanning – og makt til å endre et system som skulle vært kastet for lenge siden.

Operasjon Dagsverk samarbeider med Strømmestiftelsen. Pengene kanaliseres gjennom Strømmestiftelsen i Nepal og fire av deres lokale partnere. Midlene fra OD 2012 vil støtte ungdom i Nepal. Først og fremst vil prosjektet støtte daliter – de som er kasteløse og dermed mest undertrykket. Prosjektet heter Samvad, noe som betyr dialog på nepali. Det er nettopp gjennom dialog at ungdommene skal tilegne seg kunnskap og ferdigheter. Målet er å opprette 1000 Samvad-sentere for 25 000 ungdommer.»

 

alt

OD er først og fremst elevenes aksjon. De har ansvaret både for gjennomføring og resultat. På Aglo vil vi i tillegg til OD-dagen 6. november ha en hel dag satt av til internasjonalt arbeid. 26. oktober vil Nepal stå i sentrum på Aglo!

– Kommer pengene fram til de som trenger hjelpen, Katja?

– Ja, definitivt. Pengene går til skoledrift, og mindre enn 15 prosent av pengene går med til administrasjon. Både OD og Strømmestiftelsen har som formål å jobbe for å avskaffe fattigdom. Det er også et godt poeng at det er lokale krefter som skal drive prosjektene i Nepal, forteller OD-sjefen vår.

Med andre ord; tenk Nepal, tenk OD og start jakten på en arbeidsgiver som kan gi deg en jobb 6. november!

På disse sidene kan du lese mer om årets OD.

Dette er solidaritet i praksis, og vi på Aglo er heldige som får være med 6. november.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever!Image attachmentImage attachment+6Image attachment

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever! ... Se merSe mindre

4 uker siden
Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart