fbpx
Spenstig valgdebatt!

Årets VALGDEBATT på Aglo vgs. er unnagjort. En frisk og saklig debatt i auditoriet i dag, og i morgen formiddag stemmer vi!

I år er det som kjent kommune- og fylkestingsvalg, og datoen for valget er mandag 11. september. Mange av våre elever stemmer da for aller første gang, og det er kjekt å teste ut prosedyrene på forhånd.

Resultatene fra skolevalget i morgen får vi først 5. september klokka 19.00.

En frisk og spennende debatt.

Fem partier stilte i debatten. I alfabetisk rekkefølge:  Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet. Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Venstre.

Rødt, Kristelig Folkeparti, Miljøpartiet De Grønne og Høyre var derimot på «savnetlista» i år…

Auditoriet var nesten fullt med både lærere og elever på tilskuerplass. Vi skal ikke kåre noen vinner på hjemmesida vår, men noen av partirepresentantene forlot kanskje Aglo litt mer oppkvikket enn andre…

Dagens fire tema var som følger:

  • Eksamen i skolen – må vi ha det?
  • Hvordan møte klimakrisen?
  • Kommune- og lokalpolitikk
  • Rus – bør f.eks hasj bli lovlig?

Skole, fraværsgrense og eksamen; et tema  som opptar alle. Og partirepresentantene var i storform.

– Jeg har aldri møtt noen som har blitt lykkeligere av en eksamen. Det er ikke rettfedig at flaks eller uflaks til eksamen skal telle like mye som innsatsen gjennom et helt skoleår, sa SV’s Marit Voldsund Fjeldvær.

– Eksamen er det eneste stedet hvor «trynefaktoren» ikke teller. Men vi er med på å variere eksamensformen. Gruppeeksamen, hjemmeeksamen, muntligeksamen osv. sa Fr.P’s Viole Stene Grøtte.

– Vi vil ha en eksamen pr. skoleår. Men elevene må kunne velge eksamensform selv, Sa SP’s Emilie Ryen Løkken.

– Fraværsgrensa skal bort, sa AP’s Live Husby.

Klimadebatten er bortimot umulig å oppsummere kjapt… Her svingte debatten.

– Dette er vår tids store utfordring. Vi må slutte å lete etter olje. Oljen går snart ut på dato. Vi vil ha et grønt fornybarhetssamfunn, ikke et oljesamfunn , sa Venstres Marthe Røstad Osen.

Og publikum???? Følgende publikumsspørsmål ble stilt:

– De som vil ha en hel haug med vindmøller på Forbordsfjellet kan reise seg!

Alle ble faktisk sittende…

Rus skapte også engasjement.

– Straff funker ikke. Folk tør ikke be om hjelp i frykt for at de kan bli straffet. Vi har prøvd straff lenge nok, nå må vi hjelpe de som trenger det, sa SV’s representant.

Skal hasj kunne kjøpes på samme måte som alkohol?

– Salg under kontroll er tryggere enn det svarte og ukontrollerbare markedet, mente Venstre og fikk full støtte fra Fremskrittspartiet.

Til slutt i debatten: appell fra de fem partiene. Stem på oss, stem på oss osv., osv. Her var det plass til både egenkomponerte dikt og sangopptreden!

Og etterpå valgtorg i gymsalen hvor debatten raste videre. Spennende.

Og her er et par oppsummerende kommentarer etter debatten:

– Det var en veldig saklig og fin debatt. Jeg er derimot bekymret over at så mange ønsker å legalisere rus, sa blant annet SP’s Emilie Ryen Løkken.

– En grei debatt. Litt lavere temperatur enn det jeg er vant med fra andre skoledebatter. Men vi fikk tid til å snakke litt mer. Det var bra, sa SV’s Marit Foldsun Fjeldvær. Vetaran etter sin tiende skoledebatt i år.

Ap’s Live Husby var med i sin aller første skoledebatt og oppsummerte slik:

– En veldig trivelig debatt. Litt artig med bare jenter i panelet. Det var god stemning og heldigvis få avbrytelse, sa debutant Live.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever!Image attachmentImage attachment+6Image attachment

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever! ... Se merSe mindre

4 uker siden
Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart